Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Oι Γερμανοί ... ξανάρχονται !!!

Η "ΕΚΤΑSIS" του "δώρου" της «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε»
Αντί της παραχώρησης χρήσης τριών υπογείων επιπέδων στάθμευσης αυτοκινήτων από το πολυόροροφο κτίριο που προγραμμάτιζε να ανεγείρει  στο "οικόπεδο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ" η «ΕKTASIS DEVELOPMENT S.A.» με την οποία είχε έλθει σε συμφωνία η Διοίκηση Πατούλη, η «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε. - Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων», στην οποία οσονούπω μεταβιβάζεται η έκταση, "χαρίζει" με οικολογικό περιτύλιγμα στο Δήμο Αμαρουσίου,
35 περίπου θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων ...


Η "πονεμένη" ιστορία του οικοπέδου "Παναγόπουλου"

Δεκτή κατα πλειοψηφία έκανε την Τρίτη 26 Ιουλίου  η Οικονομική Επιτροπή, την πρόταση δωρεάς που απηύθυνε στον Δήμο Αμαρουσίου με την από 1.7.2011 (αρ.πρωτ. 049173/5.7.2011) επιστολή της, η εταιρεία «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε.- Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων» για το οικόπεδο "ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ", η οποία "ΔΩΡΕΑ" το απόγευμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αρνητικά ψήφισε μόνο ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ" Λευτέρης Μαγιάκης, "ΠΑΡΩΝ" η κ. Κατ. Αναστασιάδου(από την αξιωματική αντιπολίτευση), ενώ υπερψήφισαν οι κ.κ. Σπυρος Σταθούλης Κωστας Αντωνόπουλος Νικος Κάββαλος  Δημήτριος Σμυρνής & Θανάσης Βλαχοπιώτης. Απουσίαζαν οι κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, Νικόλαος Αλεπούς &  Στάθης Ραγκούσης
Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω οικόπεδο(Ο.Τ. 213), το Μάιο του 2008 ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, αποφασίστηκε  ΟΜΟΦΩΝΑ (233/2008) από το Δημοτικό Συμβούλιο να χαρακτηριστεί  ως ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Η Διοίκηση Πατούλη ωστόσο, στη συνέχεια άλλαξε ρότα και επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες ήρε την απαλλοτρίωση και ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία «ΕKTASIS DEVELOPMENT S.A.» (η οποία θα κατασκευαζε εκεί πολυόροφο κτιριο με πέντε (5) υπογεια επιπεδα στάθμευσης αυτοκινήτων), προκειμένου να  παραχωρηθεί στο Δήμο - η χρήση - τριών υπογείων επιπέδων στάθμευσης αυτοκινήτων, για την εξυπηρέτηση αναγκών του.
 Τι αποδέχθηκε λοιπόν τώρα ο Δήμος Αμαρουσίου δια της Οικονομικής του Επιτροπής;
Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου,  ΑΔΑ: 4ΑΣ3ΩΨ9-8ΡΟ5, αποδέχτηκε:
1)  Την πρόταση δωρεάς της εταιρείας «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε.- Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων» (Μακαρίου 8, Αγία Παρασκευή - Αττικής), με το κάτωθι περιεχόμενο :
α) Την άμεση και αιτία δωρεάς, μεταβίβαση στο Δήμο Αμαρουσίου, και κατά δικαίωμα πλήρους κυριότητας νέας οριζόντιας ιδιοκτησίας επί κτιρίου που θ’ανεγερθεί στο Μαρούσι και επί οικοπέδου εμβαδού 1.830 τ.μ. κειμένου επί των οδών Χατζηαντωνίου 9-11 κ΄ Δ. Ράλλη και θα περιλαμβάνει το Γ΄ υπόγειο, αποτελούμενο από ολόκληρο όροφο εμβαδού 1.390 τ.μ. και δυναμικότητος 35 περίπου θέσεων στάθμευσης.
β) Η κατάρτιση – υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης της κυριότητας της άνω οριζόντιας ιδιοκτησίας θα λάβει χώρα εντός δύο μηνών (2) από την κατάρτιση-υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης της κυριότητας του προαναφερομένου οικοπέδου στη δωρήτρια εταιρεία «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε.- Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων».
γ) Η παράδοση στο Δήμο μας της ανωτέρω οριζόντιας ιδιοκτησίας πλήρως αποπερατωμένης και κατάλληλης για χρήση, θα γίνει εντός ενός (1) μηνός απ’ την έναρξη λειτουργίας μικτού καταστήματος τροφίμων που θα ιδρυθεί στο υπόψη κτίριο.
δ) Σε περίπτωση μη τήρησης των άνω υπό στοιχ. β και γ προθεσμιών, η δωρήτρια εταιρεία θα υποχρεούται στην καταβολή στο Δήμο μας ποινικής ρήτρας ποσού ευρώ δύο χιλιάδων (€ 2.000)
και ευρώ χιλίων (€ 1.000) αντίστοιχα, για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
ε) Το προαναφερόμενο έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε δώδεκα (12) μήνες περίπου και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία μικτού καταστήματος τροφίμων στο άνω κτήριο,
θα καλύπτονται κατά κύριο λόγο από δημότες Αμαρουσίου.
2) Παραπέμπει το εν λόγω θέμα στο Δημοτικού Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη τυχόν απόφασης λόγω ιδιαίτερης σοβαρότητας αυτού.
Αναθέτει τα περαιτέρω στον κ. Δήμαρχο.
Εκδόθηκε η με αριθ. 107/2011 απόφαση της Oικονομικής Επιτροπής.

Η Ειήγηση του Πρ.της Οικονoμική Επιτροπής έχει ως εξής: 
Η εταιρεία «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε.- Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων», Μακαρίου 8 – Αγία Παρασκευή απηύθυνε στο Δήμο μας την από 1.7.2011 (αρ.πρωτ. 049173/5.7.2011) επιστολή της με θέμα «Αξιοποίηση οικοπέδου, εμβαδού 1.830 τ.μ., ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΕKTASIS DEVELOPMENT S.A.», επί των οδών Χατζηαντωνίου 9-11 κ΄ Δ. Ράλλη » στην οποία
εκθέτει ότι :
ΑΔΑ: 4ΑΣ3ΩΨ9-8ΡΟ
2
« Επί του εν θέματι οικοπέδου είχε προγραμματισθεί απ’ τηνεταιρεία «ΕKTASIS DEVELOPMENT S.A.» η κατασκευή πολυωρόφου κτηρίου μετά πέντε (5) υπογείων επιπέδων στάθμευσης αυτοκινήτων (pαrking) και είχε προσυμφωνηθεί η παραχώρηση -της χρήσης- στο Δήμο σας τριών υπογείων επιπέδων στάθμευσηςαυτοκινήτων, για την εξυπηρέτηση αναγκών του.
1. Εξ αιτίας της δυσμενέστατης οικονομικής κρίσης, η άνωεταιρεία υποχρεώθηκε στην τροποποίηση των αναπτυξιακώνδραστηριοτήτων της και όσο αφορά στην αξιοποίηση τουαναφερομένου στο θέμα οικοπέδου της, ευρίσκεται στο τελικόστάδιο συμφωνία μας για μεταβίβασή του στην εταιρεία μας, η
οποία:
α) Αποδέχθηκε όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί ήδη και με την εκδοθείσα υπ’αρ. 185/2009 οικοδομική άδεια.
β) Αντί της κατασκευής πέντε (5) υπογείων επιπέδων στάθμευσηςαυτοκινήτων, θα προβεί στην κατασκευή μόνο τριών (3) υπογείων επιπέδων στάθμευσης αυτοκινήτων.
γ) Εν όψει της περιβαλλοντικής προσέγγισης, δεν θα εξαντλήσουμε προς το παρόν τον επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης ως προς το Υψούν.
δ) Οι ασφαλτοστρώσεις στους υπαίθριους χώρους θαπραγματοποιηθούν με ειδική οικολογική πράσινη άσφαλτο.Απ’ τα προαναφερόμενα προκύπτει και η εξαιρετικά ηπιότερηγια τους περιοίκους και το Δήμο σας γενικότερα, επιβάρυνση τηςυπόψη περιοχής.
2. Για την επίτευξη, όμως, των προαναφερομένωνεπιχειρηματικών σχεδίων, και στο πλαίσιο του απολύτου σεβασμούστην άνω συμφωνία για δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο σας επιπέδων στάθμευσης αυτοκινήτων, προτείνουμε επωφελέστερη για το Δήμο σας επιλογή και ειδικότερα:
α. Την άμεση και αιτία δωρεάς, μεταβίβαση στο Δήμο σας και κατά δικαίωμα πλήρους κυριότητας (αντί της παραχώρησης χρήσης κ.λπ.) νέας οριζόντιας ιδιοκτησίας που θα δημιουργηθεί στο προαναφερόμενο κτήριο και θα περιλαμβάνει το Γ΄ υπόγειο, αποτελούμενο από ολόκληρο όροφο εμβαδού 1.390 τ.μ. και δυναμικότητος 35 περίπου θέσεων στάθμευσης.
β. Η κατάρτιση – υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης της κυριότητας της άνω οριζόντιας ιδιοκτησίας θα λάβει χώρα εντός δύο μηνών (2) από την κατάρτιση-υπογραφή του συμβολαίου
μεταβίβασης της κυριότητας του εν θέματι οικοπέδου στηνεταιρεία μας και
γ. Η παράδοση στο Δήμο σας της ανωτέρω οριζόντιαςιδιοκτησίας πλήρως αποπερατωμένης και κατάλληλης για χρήση, θαγίνει εντός ενός (1) μηνός απ’ την έναρξη λειτουργίας τουμικτού καταστήματος τροφίμων που θα ιδρυθεί στο υπόψη κτήριο.
ΑΔΑ: 4ΑΣ3ΩΨ9-8ΡΟ
3
δ. Σε περίπτωση μη τήρησης των άνω υπό στοιχ. β και γ προθεσμιών, η εταιρεία μας θα υποχρεούται στην καταβολή στο Δήμο σας ποινικής ρήτρας ποσού ευρώ δύο χιλιάδων (€ 2.000) και ευρώ χιλίων (€ 1.000) αντίστοιχα, για κάθε ημέρα καθυστέρησης. Σημειώνεται και ότι το προαναφερόμενο έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε δώδεκα (12) μήνες περίπου, η δε προκύπτουσα οικονομική ωφέλεια για το Δήμο σας υπολογίζεται στο ποσό των ευρώ 1.500.000 περίπου.
Επίσης, απ’ τη λειτουργία του προαναφερομένου μικτού καταστήματος τροφίμων υλοποιείται επένδυση υψηλών προδιαγραφών (βιοκλιματικό κτήριο κ.λπ.) και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις
εργασίας, οι οποίες θα καλύπτονται κατά κύριο λόγο από δημότες Αμαρουσίου.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρούσα πρότασή μας προκύπτει σεκάθε περίπτωση επωφελέστερη για το Δήμο σας, τόσο από απόψεωςοικονομικής ωφέλειας όσο και από απόψεως εξαιρετικά ηπιότερης
επιβάρυνσης της υπόψη περιοχής και παρακαλείσθε για τηναποδοχή της.»
Β. Η λεπτομερώς περιγραφομένη στην ανωτέρω από 1.7.2011 (αρ.πρωτ. 049173/5.7.2011) επιστολή της εταιρείας «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε.- Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων» πρόταση δωρεάς κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για το Δήμο μας, ειδικότερα δε και συνοπτικά, επειδή πρόκειται :
α) Για την ανέγερση βιοκλιματικού κτηρίου κ.λπ. επί του προαναφερομένου οικοπέδου, αντί της κατασκευής πέντε (5) υπογείων επιπέδων στάθμευσης αυτοκινήτων, θα κατασκευαστούν μόνο τρία (3) υπόγεια επίπεδα στάθμευσης αυτοκινήτων, εν όψει της περιβαλλοντικής προσέγγισης, δεν θα εξαντληθεί προς το παρόν ο επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης ως προς το υψούν και οι ασφαλτοστρώσεις στους υπαίθριους χώρους θα πραγματοποιηθούν με ειδική οικολογική πράσινη άσφαλτο, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά ηπιότερη για τους περιοίκους και το Δήμο μας γενικότερα, επιβάρυνση της περιοχής.
β) Για άμεση και αιτία δωρεάς, μεταβίβαση στο Δήμο μας και κατά δικαίωμα πλήρους κυριότητας, οριζόντιας ιδιοκτησίας ολοκλήρου υπογείου ορόφου εμβαδού 1.390 τ.μ. και δυναμικότητας
35 περίπου θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, υπολογιζομένης αξίας ευρώ 1.500.000 εκ. περίπου, επί του ανωτέρω κτηρίου και παράδοσής της πλήρως αποπερατωμένης και κατάλληλης για χρήση.
γ) Για ολοκλήρωση του υπόψη έργου σε 12 μήνες περίπου και για δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας από τη λειτουργία μικτού καταστήματος τροφίμων στο άνω κτήριο, οι οποίες θα καλύπτονται κατά κύριο λόγο από δημότες Αμαρουσίου.
ΑΔΑ: 4ΑΣ3ΩΨ9-8ΡΟ
4
Γ. Παρακαλείται το Σώμα για την αποδοχή ή μη της πρότασηςδωρεάς της εταιρείας «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε.- Κατασκευή καιΕκμετάλλευση Ακινήτων», Μακαρίου 8, Αγία Παρασκευή - Αττικής, όπως η πρόταση αυτή εκτίθεται στην από 1.7.2011 (αρ.πρωτ.049173/5.7.2011) επιστολή της προς το Δήμο Αμαρουσίου και ειδικότερα:
α) Την άμεση και αιτία δωρεάς, μεταβίβαση στο Δήμο Αμαρουσίου, και κατά δικαίωμα πλήρους κυριότητας νέας οριζόντιας ιδιοκτησίας επί κτηρίου που θ’ανεγερθεί στο Μαρούσι και επί οικοπέδου εμβαδού 1.830 τ.μ. κειμένου επί των οδών Χατζηαντωνίου 9-11 κ΄ Δ. Ράλλη και θα περιλαμβάνει το
Γ΄ υπόγειο, αποτελούμενο από ολόκληρο όροφο εμβαδού 1.390 τ.μ. και δυναμικότητος 35 περίπου θέσεων στάθμευσης.
β) Η κατάρτιση – υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης τηςκυριότητας της άνω οριζόντιας ιδιοκτησίας θα λάβει χώρα εντόςδύο μηνών (2) από την κατάρτιση-υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης της κυριότητας του προαναφερομένου οικοπέδου στη δωρήτρια εταιρεία «Ten Brinke Ελλάς Ε.Π.Ε.- Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων».
γ) Η παράδοση στο Δήμο μας της ανωτέρω οριζόντιας ιδιοκτησίας πλήρως αποπερατωμένης και κατάλληλης για χρήση, θα γίνει εντός ενός (1) μηνός απ’ την έναρξη λειτουργίας μικτού καταστήματος τροφίμων που θα ιδρυθεί στο υπόψη κτήριο.
δ) Σε περίπτωση μη τήρησης των άνω υπό στοιχ. β και γ προθεσμιών, η δωρήτρια εταιρεία θα υποχρεούται στην καταβολή στο Δήμο μας ποινικής ρήτρας ποσού ευρώ δύο χιλιάδων (€ 2.000)
και ευρώ χιλίων (€ 1.000) αντίστοιχα, για κάθε ημέρακαθυστέρησης.
ε) Το προαναφερόμενο έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε δώδεκα(12) μήνες περίπου και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούναπό τη λειτουργία μικτού καταστήματος τροφίμων στο άνω κτήριο,
θα καλύπτονται κατά κύριο λόγο από δημότες Αμαρουσίου. ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου