Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ενός ανδρός Αρχή ...ο Σ.Π.Α.Π !

 Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου για την υπογραφή των συμβάσεων εργασίας του εποχικού προσωπικού, τοποθετείται με κείμενο που μας έστειλε, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΠΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης Παναγιώτης Μπόλλας.
"Με έκπληξη, τονίζει, διάβασα στον Τύπο το σχετικό Δελτίο του Προέδρου του συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γ. Πατούλη, για την υπογραφή των συμβάσεων εργασίας του εποχικού προσωπικού πυροπροστασίας.
Στο εν λόγω Δελτίο Τύπου έχουμε την ευκαιρία να «καμαρώσουμε» τον Δήμαρχο κο Πατούλη, στο συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό, να είναι έτοιμος με το στυλό να βάλει την υπογραφή του σε ένα χαρτί, που μάλλον είναι η σύμβαση, να χαιρετάει έναν έναν τους συμβασιούχους και να συνομιλεί φιλικά μαζί τους, πάντοτε περιστυχιζόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κο Τσιπουράκη.
Εκείνο που σίγουρα μας έρχεται άμεσα και συνειρμικά στο μυαλό μας, βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες είναι ότι σίγουρα μιλάμε για … έργο.
Πέραν όμως από αυτού του μεγέθους το «έργο» που μπορεί να εξυπηρετεί το λαμπερό επικοινωνιακό προφίλ του Δημάρχου Πατούλη, εκείνο που σαφώς αποτελεί επιτακτική ανάγκη είναι το έργο της Προστασίας του Πεντελικού Όρους, ο βασικός δηλαδή στόχος και σκοπός του ΣΠΑΠ.
Και ο σκοπός αυτός είναι βέβαιον ότι θα εξυπηρετούνταν καλύτερα εάν εκτός από τον κο Πατούλη και τους δύο στενούς συνεργάτες του, είχαν προσκληθεί να παραβρεθούν και οι καθ’ ύληγ αρμόδιοι εκλεγμένοι που είναι τα μέλη του Δ.Σ. και τουλάχιστον αυτά της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Εκτός και ο κος Δήμαρχος φοβήθηκε μήπως αναγκασθεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο να «μοιραστεί» μαζί τους τη «δόξα» των «κοσμογονικών» και «θεάρεστων» ενεργειών και δράσεών του.
Ας τον ενημερώσω λοιπόν ότι τέτοιου «δόξα» δεν τη ζηλεύω, όπως είμαι βέβαιος δεν τη ζηλεύουν και το σύνολο των 31 μελών του Δ.Σ., τα οποία έχουν επιφορτιστεί, από τους δήμους – μέλη του συνδέσμου για να λειτουργήσουν υπέρ τους ουσίας και όχι υπέρ της επικοινωνίας και της προβολής.
Κλείνοντας αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να προτρέψω τον κο Πατούλη να προσπαθήσει να αντιληφθεί ότι τα μέλη του δ.σ. του ΣΠΑΠ τον εξέλεξαν κατά πλειοψηφία πρόεδρο του Συνδέσμου, απέναντι σε έναν πολύ άξιο πρώην πρόεδρο, όπως είναι ο κ. Δ. Στεργίου, με μοναδικό σκοπό να λειτουργήσει καλύτερα ο Σύνδεσμος αυτός.
Και είναι βέβαιον ότι το καλύτερο δεν μπορεί να είναι η συμπεριφορά της «Ενός ανδρός Αρχή».
Δεν είναι σίγουρα και δημοκρατικό".

Παναγιώτης Μπόλλας
Μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής ΣΠΑΠ
Και Δημοτικός Σύμβουλος Πεύκης - Λυκόβρυσης

3 σχόλια:

  1. "ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"
    Η πηγή είναι πηγή και πρέπει να αναφέρεται... Εάν και δεν οφείλουμε, σας την παρουσιάζουμε προς άρσιν των εντυπώσεων που προσδοκάτε να αποκομίσετε από τους λίγους αλλά εκλεκτούς αναγνώστες του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ". Λάθος πόρτα κτυπήσατε κυρία ΦΙΛΟΜΗΛΑ κάνοντας τρομακτικό θόρυβο σε ώρα "κοινής ησυχίας"! Εκλαμβάνω την αναίδειά σας ως βρισιά, γιατί ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, όταν χρησιμοποιώ κείμενα συναδέλφων, να αναφέρω και τα ονόματά τους αλλά και το έντυπο ή το Ηλεκτρονικό Μέσο που εργάζονται, γιατί κοπίασαν για να το συντάξουν. Αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο που εγώ (και οποιοσδήποτε άλλος), δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να εκμηδενίζουμε(αυτόν τον χρόνο) και να επωφελούμαστε "γευόμενοι" τους καρπούς της εργασίας τους. Κάντε μία προσεκτική έρευνα στο ταπεινό μου BLOG και θα το διαπιστώσετε "ιδίοις όμασι". Θα θυμώσω πάντως διπλά, εάν έχετε κάποια σχέση με την ιδιοκτησία. Δεν μου έχει δώσει την εικόνα που έχω σχηματίσει για την "μεγαλειότητά" σας. Ελπίζω να μην διαψευστώ και η παρέμβασή σας να εντελώς προσωπική ή να οφείλεται ενδεχομένως στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και να μην είναι κατ΄ εντολήν τους.
    Η απόδειξη με το e-mail που εστάλη στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ:
    προςinfo@newsit.gr,pressgr@hotmail.com,maroussiotis@gmail.com,tromaktikos@gmail.com,ksipnistere1@gmail.com,paspartoy.blogspot@gmail.com,katagelies@tsantiri.gr,sarotikos@gmail.com,nonews.news@gmai.com,info@voreini.gr,paratiritirio.vp@gmail.com
    ημερομηνία 25 Ιουλίου 2011 3:31 μ.μ.
    θέμα ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ
    υπεγράφη - από yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφέστατα και έχετε δίκιο. Σίγουρα δεν θα κάνετε το ντέντεκτιβ για να βρείτε αν σας έστειλαν κάτι που αποτελεί δημοσίευση κάποιου άλλου μέσου...
    Η "μεγαλιότητά" μου που σίγουρα και δεν έχει σχέση με τα εκδοτικά κέντρα μικρά ή μεγάλα των βορείων και άλλων προαστίων απλά έκανε μια επισήμανση...
    Άλλωστε πριν από λίγο ακριβώς το ίδιο έκανα και εγώ...χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή