Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ερωτήματα του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», για την αόρατη "δωρεά"

   Θέμα: Πρόταση της Εταιρείας Ten Brinke Ελλάς
για το οικόπεδο το γνωστό ως «πρώην Παναγοπούλου»
"Θα θέλαμε αρχικά να υποβάλουμε δύο ερωτήματα στον κύριο Σταθούλη σχετικά με τη διατύπωση του θέματος της εισήγησής του προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου
Μιλάτε, κύριε Σταθούλη, στην αρχή, για δωρεά, ενός υπογείου ορόφου 35 περίπου θέσεων στάθμευσης, που κάνει η εταιρεία Τen Brinke Ελλάς ΕΠΕ στο Δήμο Αμαρουσίου και ζητά, με επιστολή της, από το Δήμο να την αποδεχθεί.  Μα, για να δωρίσει κανείς κάτι, πρέπει να το έχει και η εταιρεία αυτή, όπως προκύπτει και από την επιστολή της, όχι μόνο δεν έχει αγοράσει τον αδόμητο χώρο αλλά και προβληματίζεται, αν τη συμφέρει να τον αγοράσει. Δεν πρόκειται λοιπόν για δωρεά της εταιρείας προς το Δήμο Αμαρουσίου αλλά για δωρεά του Δήμου Αμαρουσίου προς την εταιρεία, γιατί, το να δεσμευτεί ο Δήμος ότι θα υπαναχωρήσει στις απαιτήσεις του, δεχόμενος αντί των 90 θέσεων στάθμευσης τις 35, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Ten Brinke Ελλάς, είναι βέβαια δωρεά του Δήμου προς την εταιρεία, έτσι δεν είναι κύριε Σταθούλη;
Το δεύτερο ερώτημά μας σχετίζεται με την τελευταία φράση σας: Μιλάτε για κτίριο που θα ανεγερθεί στο χώρο αυτό. Πώς μιλάτε με τόση βεβαιότητα για μια εταιρεία που δεν κατέχει αυτή τη στιγμή το χώρο, αλλά θα τον αγοράσει, από την Ektasis, εάν και εφόσον δεσμευτεί ο Δήμος ότι θα μειώσει τις απαιτήσεις του;
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι μια θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα αυτό σημαίνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου υποβιβάζει, απροσχημάτιστα πλέον, τον εαυτό του, από υπερασπιστή των συμφερόντων της πόλης του Αμαρουσίου και των δημοτών της, σε υπερασπιστή των συμφερόντων των εταιρειών, σε μεσίτη, θα τολμούσαμε να πούμε, αφού συναλλάσσεται και υπαναχωρεί στις απαιτήσεις του, προκειμένου να ενθαρρύνει την Brinke να αγοράσει το χώρο, προκειμένου να διευκολύνει δηλαδή μια αγοραπωλησία μεταξύ δύο εταιρειών. Αντίθετα την πόλη αυτή, τους κατοίκους αλλά και τους μικρομεσαίους εμπόρους του Κέντρου, τους συμφέρει, από κάθε άποψη, ο χώρος αυτός να μην πουληθεί από την Ektasis, που έχει πτωχεύσει, σε άλλη εταιρεία, που θα κτίσει super market και μάλιστα άμεσα, αλλά να παραμείνει αδόμητος, για όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα, μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά του Δήμου και, αν δεν υπάρχουν σήμερα, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κάποια στιγμή, για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης και τον επίγειο χώρο πρασίνου, που ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε εισηγηθεί τον Μάιο του 2008 σ’ αυτήν την αίθουσα, τότε που πάρθηκε η ιστορική εκείνη, ομόφωνη απόφαση, που το σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να την ξεχνά. Όπως δεν πρέπει να ξεχνά βέβαια ότι εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της προσφυγής του Συλλόγου μας κατά της απόφασης του Φεβρουαρίου του 2009 που ακύρωσε την ομόφωνη εκείνη του προηγούμενου χρόνου.
Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε από το Δήμαρχο της πόλης μας να μην επιτρέψει σήμερα να κλείσει οριστικά ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου, αναγκαίου από κάθε άποψη για ολόκληρο το Μαρούσι. Και ακόμα να μην επιτρέψει τον ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής.
Ζητούμε τέλος από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, ιδίως της πλειοψηφίας, να αναλάβουν αυτή τη στιγμή τις ευθύνες τους απέναντι στους συμπολίτες τους που τους έδειξαν εμπιστοσύνη. Και να θυμηθούν, όταν κληθούν να δώσουν την ψήφο τους, πως είναι εξέχουσες προσωπικότητες αυτής της πόλης και, ως τέτοιες, οφείλουν να λειτουργούν και μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα.
Ζητούμε να καταψηφιστεί από όλους αυτή η πρόταση, που δεν θα έπρεπε καν να είχε έρθει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Δήμητρα Κρεκούκια

( Η παρέμβαση αυτή προέκυψε από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που συγκλήθηκε εκτάκτως για το θέμα αυτό, στις 27 -7 – 2011, στις 6.30 μ.μ.)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι 151 24, Τηλ. 2108064848, e-mail: pl_kastalia@yahoo.gr
Μαρούσι, 28 – 7 - 2011
Αρ. Πρωτ: 128
Προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Κύριο Γεώργιο Πατούλη
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριο Επαμεινώνδα Γαρδέλη
Το Γραφείο Αντιδημάρχων
Δημοτικούς Συμβούλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου