Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Φωτίζουν το ... Μέλλον» Δήμος & OSRAM A.E.

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη διάσωση του περιβάλλοντος με έμφαση στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, ξεκινά ο Δήμος Αμαρουσίου με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Η εκστρατεία της ευαισθητοποίησης ξεκινά σε πρώτη φάση από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου σε στενή συνεργασία με την εταιρεία λαμπτήρων OSRAM A.E, που είναι χορηγός αυτής της προσπάθειας, εφαρμόζει άμεσα το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Φωτίζουμε το Μέλλον».
Συγκεκριμένα, καλεί όλους τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες ότι έχουν περιθώριο μέχρι τις 8 Απριλίου 2011 να έχουν φέρει στα σχολεία τους λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας (πυρακτώσεως) , τους οποίους θα ανταλλάξουν με σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει την υποχρέωση μέσα στην εβδομάδα από 11 έως 15 Απριλίου να παραδώσει σε κάθε σχολείο ξεχωριστά τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, που αποτελούν μέρος της ευγενικής χορηγίας των 2880 λαμπτήρων νέας τεχνολογίας που προσέφερε η OSRAM Α.Ε. στη Δημοτική Αρχή της πόλης.

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι πολλαπλά. Ας θυμηθούμε μερικά:
-Καταναλώνουν 4-5 φορές λιγότερη ενέργεια από τις κοινές λάμπες πυρακτώσεως.
-Έχουν διάρκεια ζωής 8-12 χρόνια.
-Μειώνουν το ετήσιο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος κατά περίπου 12 ευρώ ανά λάμπα.
-Με τη χρήση ενός λαμπτήρα νέας τεχνολογίας γλιτώνουμε την ατμόσφαιρα από 120 κιλά ρύπων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Αντίθετα, οι επιπτώσεις από τη χρήση κοινών λαμπτήρων πυρακτώσεως είναι βλαβερές για το περιβάλλον. Ας λάβουμε υπ’ όψιν μας για παράδειγμα ότι:
-Το 90% της ενέργειας που καταναλώνουμε δεν μετατρέπεται σε φως, αλλά σε θερμότητα.
-Οι κοινοί λαμπτήρες πυρακτώσεως έχουν διάρκεια ζωής το πολύ 1 χρόνο.
-Η μέση χρήση ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως επιβαρύνει την ατμόσφαιρα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με περίπου 150 κιλά διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.
-Η χρήση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας ανεβάζει σημαντικά το κόστος των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου