Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ζητούμενο η βελτίωση της νυχτερινής αστυνόμευσης

Θέματα βελτίωσης της αστυνόμευσης (ιδιαίτερα της νυχτερινής), στο κέντρο της πόλης, απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο της πόλης μας. Στη σύσκεψη - την οποία συγκάλεσε ο κ. Γ. Πατούλης με αφορμή κάποια πρόσφατα κρούσματα με κλοπές σε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης - συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις τοπικές και υπερτοπικές Αστυνομικές Αρχές και Αρχές Ασφαλείας αλλά από Συλλόγους του Κέντρου Αμαρουσίου και άλλων αρμόδιων στελεχών της Διοίκησης.
Κατά τη διάρκειά της εξετάστηκε κατά πόσο επρόκειτο για τυχαία συμβάντα αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και εμπλεκόμενους συλλόγους του Κέντρου Αμαρουσίου.
Από μέρους των φορέων της πόλης και ιδιαίτερα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου εκφράστηκε η συμπαράσταση προς το έργο της Αστυνομίας, η αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης, όπως και η πολύ καλή συνεργασία που αποτυπώνεται στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας στο Μαρούσι συγκριτικά με άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου, πάντοτε βάσει των στατιστικών δεδομένων.
Ανάμεσα στα ζητήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων της πόλης ήταν η βελτίωση της νυχτερινής αστυνόμευσης του εμπορικού κέντρου οπότε παρατηρούνται και τα όποια περιστατικά διάρρηξης καταστημάτων, οι περιστασιακοί βανδαλισμοί αυτοκινήτων και καταστημάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου εδρεύουν τα γραφεία ενώσεων οργανωμένων φιλάθλων, η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στις οδούς Τσαλδάρη και Θεμιστοκλέους στην πλατεία Η.Σ.Α.Π κ.α.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιώργος Παπαχρυσάνθου, δήλωσε εκ μέρους του εμπορικού κόσμου της πόλης, συμπαραστάτης στο έργο της Αστυνομίας, κατέθεσε τη διάθεση των καταστηματαρχών, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και για τους ίδιους, να συνδράμουν τις Αρχές προτείνοντας να τους θέσουν υπόψη τις ελλείψεις τους σε οχήματα ή άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να συνεισφέρουν οικονομικά για την εξασφάλισή τους. Επίσης, έθεσε υπόψη των Αρχών ότι τους επαγγελματίες του κέντρου απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας κατά τη νύχτα ζητώντας από την Αστυνομία να εστιάσει την προσοχή της σε αυτόν τον τομέα.
Από την πλευρά του ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου Άγγελος Ζαμάνης, συνεχάρη άπαντες τους συμμετέχοντες για τα ειλικρινή αισθήματα συμπάθειας προς την Αστυνομία, επαινώντας ιδιαίτερα, επίσης, τη στάση και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου. Χαρακτήρισε το Μαρούσι από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Αθήνας, διαβεβαιώνοντας ότι παρά τις επιχειρησιακές και οργανωτικές αδυναμίες που παραδέχτηκε ότι υπάρχουν, το προσωπικό με τα όποια διαθέσιμα μέσα καταβάλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και την προστασία της πόλης.
Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, συνοψίζοντας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ζήτησε από τους συλλόγους εντός των επόμενων ημερών να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις και τα αιτήματά τους στο Δήμο για να εξεταστούν και αξιολογηθούν. Επίσης, κάλεσε τις Αρχές αστυνόμευσης και ασφαλείας της πόλης να θέσουν υπόψη του Δήμου τις ανάγκες τους σε προσωπικό ή οχήματα για την καλύτερη λειτουργία τους, έτσι ώστε από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή να αναλάβει όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες χρειαστεί.
«Στόχος μας, όπως και σε κάθε προσπάθειά μας, είναι και στο τομέα της εγκληματικότητας και ασφάλειας να λειτουργούμε συλλογικά, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης. Ενεργοποιώντας και συντονίζοντας καλύτερα τις προσπάθειές μας, Αστυνομία, υπηρεσία δημοτικής αστυνόμευσης, αλλά και φορείς του Κέντρου Αμαρουσίου, μπορούμε τα ήδη πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα σε επίπεδο ασφάλειας στην πόλη μας να τα βελτιώσουμε περαιτέρω. Στόχος μας είναι να αντικρούσουμε και τα όποια μεμονωμένα περιστατικά αμαυρώνουν τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου της πόλης» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Παράλληλα, αποφασίστηκε σε όλη τη διάρκεια του πασχαλινού εορταστικού ωραρίου να πραγματοποιούνται στο κέντρο μικτές κοινές περιπολίες, μαζί από τη δημοτική και κεντρική Αστυνομία, για την καλύτερη αστυνόμευση αλλά και άμεση παρέμβαση στα όποια κρούσματα μικροκλοπών τις ημέρες εκείνες που η εμπορική κίνηση θα είναι αυξημένη.
Αναλυτικά στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόσφατα προαχθείς σε Διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο νέος Διοικητής της Β’ Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Βορειανατολικής Αττικής Νικόλαος Καρούζος, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Άγγελος Ζαμπάνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Θεόδωρος Κολοκυθάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (Ε.Σ.ΑΜ) Γιώργος Παπαχρυσάνθου, η γενική γραμματέας και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ε.Σ.ΑΜ, Σοφία Φωτοπούλου και Αλέξανδρος Φούρλας, η Αναστασία Μπεβούδα και η Ελένη Αρβανιτάκη, η γ.γ και η εκπρόσωπος, αντίστοιχα, του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, η πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» Δήμητρα Κρεκούκια, μαζί με τη γ.γ. και την αν. γ.γ. του συλλόγου Σωτηρία Σουλτάτη και Παναγιώτα Δημητρακοπούλου. Από μέρους της Διοίκησης του Δήμου συμμετείχαν, επίσης, ο αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, και ο υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία Βασίλης Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου