Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στον αυτισμό»

 Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στον αυτισμό» διοργάνωσε το Σάββατο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Σύλλογος γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Αναγέννηση» με την ευκαιρία της "Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό".
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος, ενώ πραγματοποιήθηκε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης.
 Ο κ. Τσιπουράκης στην ομιλία του καυτηρίασε τη στάση και την αδιαφορία της Πολιτείας σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Με λόγια από καρδιάς απευθύνθηκε στα παιδιά και στις οικογένειές τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μεταφέροντας το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας στον καθημερινό αγώνα και στις προσπάθειες των αυτιστικών ατόμων.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ευλογήσει τα παιδιά, να μιλήσει με τους γονείς και να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η Εκκλησία θα βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών αυτών, συμπαραστάτης του έργου και των προσπαθειών του συλλόγου «Αναγέννηση» για να αποκτήσει τη δική του στέγη.
Η πρόεδρος του συλλόγου «Αναγέννηση» Ευαγγελία Χαβιάρα – Κοκκινάκη, απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αλλά και στην πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, για τη συμπαράστασή της προς το σύλλογο ήδη από την ίδρυσή του. Η κ. Χαλιώτη ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, και εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του συλλόγου στηρίζοντας τη δράση του για να γίνει πραγματικότητα το «σπίτι του αυτισμού», όπως και κάθε άλλη πρωτοβουλία με στόχο την ανακούφιση αυτών των παιδιών.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων ομιλητών, πανεπιστημιακών και γιατρών, ότι ο αυτισμός έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται θεραπευτικά με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, τα οποία θα είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά στο μέλλον.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, παρακολούθησε το κοινό την ταινία «Το παιδί και το άλογο» με θέμα τον αυτισμό, που προβλήθηκε στη διάρκεια της ημερίδας και αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης που ακολούθησε.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου Γιάννης Πουλόπουλος.
Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος – συγγραφέας Εύα Ντελιδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου