Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αποτελεσματική η ανταπόκριση του Δήμου στην κακοκαιρία

Με απόλυτη επιτυχία ανταποκρίθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, λόγω της χιονόπτωσης αλλά και κυρίως λόγω των σφοδρών ανέμων που τη συνόδευαν.
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρινόμενο άμεσα στις κλήσεις των κατοίκων, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου και τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, παρενέβη άμεσα σε περίπου 65 περιπτώσεις όπου χρειάστηκε η κοπή και απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών από δρόμους, σπίτια, αυλές, ενώ υπήρξαν και περιστατικά με δέντρα που είχαν καταπλακώσει αυτοκίνητα ή είχαν παρασύρει καλώδια της Δ.Ε.Η. Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, οπότε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, είχαν απελευθερωθεί όλοι οι δρόμοι και είχαν αποκατασταθεί πλήρως τα όποια προβλήματα είχαν προκληθεί.
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν ο Δήμος Αμαρουσίου και για την αντιμετώπιση των δυσχερειών από τη χιονόπτωση.

 Εκχιονιστικά μηχανήματα και φορτωτές του Δήμου σε συνεργασία με τα συνεργεία εκχιονισμού του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη δρόμων σε όποια περίπτωση κρίνονταν αναγκαίο. Τα συνεργεία του Δήμου έχοντας προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες αλατιού, έριξαν συνολικά 20 τόνους αλάτι σε δρόμους, πεζοδρόμια, προαύλια αλλά και χώρους συνάθροισης, ενώ οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας που βρίσκονταν σε πλήρη επιφυλακή έσπευδαν σε κάθε περίπτωση ανάγκης.

Σχολιάζοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ο νέος Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου μας βρίσκονταν επί ποδός καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, δίνοντας άμεσα και αποτελεσματικά λύσεις στις κάθε μορφής δυσχέρειες που προκάλεσε η κακοκαιρία. Το γεγονός ότι τα όποια προβλήματα διευθετήθηκαν άμεσα δεν αφήνει αμφισβήτηση ότι οι υπηρεσίες του Δήμου λειτούργησαν απόλυτα ικανοποιητικά. Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του Σ.Π.Α.Π στις προσπάθειες για να παραμείνει η πόλη μας απόλυτα λειτουργική και ασφαλής τις μέρες αυτές. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλαν με όποιο τρόπο και μέσο, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου