Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αύριο η βιβλιοπαρουσίαση:«Νοοπολιτική: Φιλοσοφία της Ιστορίας, Παγκόσμια Τάξη & Διαπολιτισμικές Σχέσεις»



                                                               ●►€ « » $  ▲▼◄► 
                                                                         Περιγραφή
Νοοπολιτική (noopolitics ή Noopolitik) είναι “η διεξαγωγή της πολιτικής στο πληροφοριακό-πνευματικό πεδίο το οποίο δημιουργείται από την επικοινωνία μεταξύ των συνειδήσεων και από τη σχέση μεταξύ της συνείδησης και του κόσμου.” 
Καθώς η πεπαιδευμένη ανθρωπότητα συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο την υπεροχή της νοοπολιτικής έναντι της γεωπολιτικής και καθώς η πληροφορία και ιδιαιτέρως η γνώση αναγνωρίζονται ως οι σημαντικότεροι πόροι τόσο στην οικονομία όσο και στην πολεμολογία, η μεταφυσική (ή οντολογία)―δηλαδή, η διερεύνηση της φύσης του όντος, της ύπαρξης και της πραγματικότητας―αποκαθίσταται στον παλαιό της θρόνο ως η βασίλισσα των πνευματικών δραστηριοτήτων του ανθρώπου.
Στο βιβλίο του, ο φιλόσοφος και σύμβουλος νοοπολιτικής Δρ. Νικόλαος Λάος προτείνει και διαυγάζει μία μετάβαση από τον διαστρεβλωμένο Θουκυδιδισμό, τον μηχανιστικό τρόπο σκέψης και την πολιτική κληρονομιά των αποτυχημένων Μεγάλων Δυνάμεων της ιστορίας―οι οποίες στοιχειώνουν τη σύγχρονη πολιτική σκέψη―σε μία επικαιροποιημένη επανανακάλυψη της Πλατωνικής φιλοσοφίας και της θεολογίας των μεσαιωνικών Ελλήνων ησυχαστών, και από εκεί προς ένα ελληνικό στρατηγικό όραμα για την παγκοσμιοποίηση και μία γενική αναθεώρηση της νεωτερικής πολιτικής θεωρίας, γενικώς, και της θεωρίας των διεθνών σχέσεων, ιδιαιτέρως.
Το βιβλίο―αποτελώντας ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο νοοπολιτικής και διαπολιτισμικών σχέσεων―διερευνά όλα τα θεμελιώδη προβλήματα της φιλοσοφίας, της ψυχολογίας, της πολιτειολογίας, της διεθνούς πολιτικής και της θρησκειολογίας με έναν ενιαίο και συνθετικό τρόπο, όπως απαιτείται στο πλαίσιο της επιστήμης και τέχνης της νοοπολιτικής.
                                                             ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δρ. Νικόλαος Λάος, φιλόσοφος και σύμβουλος νοοπολιτικής, έχει συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα φιλοσοφικού και πολιτικού περιεχομένου τα οποία έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και διεθνώς. Διευθύνει τη νοοπολιτική δεξαμενή σκέψης και ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών F.S.C. Ltd, έχοντας συνεργάτες και πελάτες σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου.
                                                                              ΚΡΙΤΙΚΕΣ
“Ο Νικόλαος Λάος είναι ένας αυστηρός ακαδημαϊκός μελετητής και δημιουργικός στις επιστημονικές του ανακαλύψεις. Έχει στρατηγικό όραμα. Σε μία εποχή στην οποία η Ελλάδα περνά τη μεγαλύτερή της πτώχευση, η διαύγεια του Νικολάου Λάου είναι σαν φρέσκος αέρας. Δίνει ελπίδα για ένα πιο λαμπρό μέλλον.”
●►Δημήτριος Δόλλης, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας (περίοδος 2010–12) και πρώην Βουλευτής του Κοινοβουλίου της Victoria Αυστραλίας (περίοδος 1988–99)
“Ένα σημαντικό διανοητικό κατόρθωμα: τολμηρό, γόνιμο και προκλητικό. Έχει τις προϋποθέσεις και τον σκοπό να επαναστατικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τα μεγάλα πολιτικά αλλά και τα ευρύτερα υπαρξιακά ζητήματα της ανθρωπότητας.”
●►Σπύρος Σουρμελίδης, Δημοσιογράφος (μέλος ΕΣΗΕΑ)
“Εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο ‘αντι-δόγμα,’ ελληνικής προέλευσης μάλιστα, προς τις υφιστάμενες θεωρίες περί της σύγκρουσης των πολιτισμών, περί της πολυπολικότητας του διεθνούς συστήματος και περί της παγκόσμιας τάξης που εκπορεύονται από τις σημερινές διεθνοπολιτικές Μεγάλες Δυνάμεις, τότε ασχοληθείτε καλύτερα με την προπαγάνδα ή έστω με την ανάγνωση ποιημάτων . . . 
Εάν, όμως, ανησυχείτε πραγματικά για την πορεία του κόσμου, τότε το παρόν βιβλίο είναι αυτό που χρειάζεστε. Συνδυάζει ιστορία, φιλοσοφία, πολιτική και στρατηγικό οραματισμό.”
●►Aντζυ Σταθάτου, Δημοσιογράφος (μέλος ΕΣΗΕΑ)
ΠΗΓΗ://www.diavlos-books.gr/product/1088/noopolitiki-filosofia-tis-istorias,-pagkosmia-taksi-kai-diapolitismikes-sxeseis- 
                                                                   ●►€ « » $  ▲▼◄►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου