Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Εξαιρετική η επετειακή έκθεση:«Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ’40 στα μανταλάκια»


Την επετειακή έκθεση με τίτλο «Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ’40 στα μανταλάκια» εγκαινίασε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα  Πατούλη Σταυράκη
Παρουσία πλήθους κόσμου, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, εγκαινίασε την έκθεση με θέμα: 
«Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ’40 στα μανταλάκια» ανήμερα της Εθνικής Επετείου του Έπους του 1940. 
Η έκθεση που φιλοξενήθηκε στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Η έκθεση περιελάμβανε περισσότερα από 45 πρωτοσέλιδα του πολεμικού Τύπου, εφημερίδες τοίχου, λιθογραφίες από την προσωπική συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου συλλέκτη, Συνταγματάρχη ε.α.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων που έγιναν παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου για την Περιφέρεια Αττικής Γιώργου Πατούλη, και εκπροσώπων της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Έπος του 1940 υπήρξε ένα ξεχωριστό ορόσημο, όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την παγκόσμια ιστορία, αφού η αντίσταση των Ελλήνων σημάδεψε καθοριστικά την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Τα πρωτοσέλιδα στα “μανταλάκια” προσέφεραν στο κοινό μία πρωτότυπη και αυθεντική επαφή με τα γεγονότα που έκριναν την έκβαση του Αγώνα. 
Ευχαριστούμε τον  Βασίλη Νικόλτσιο που με όχημα τη συλλογή του και την αμεσότητα που προσφέρει ο Τύπος, καταφέραμε να «ζωντανέψουμε» τις μέρες της Κατοχής και να προσθέσουμε σε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε».
                                           €  ●◄  « »  ▲▼◄►$  €  $ ◄►  ▲▼ « »  ●► €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου