Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Οργή Πατούλη κατά Θ. Φωτίου:Υπεύθυνη για το κλείσιμο του Σικιαριδείου

Επίθεση στην αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξαπολύει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Πατούλης κατηγορώντας την για αδιαφορία στο θέμα της χρηματοδότησης του Σικιαρίδειου Ιδρύματος με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης καλεί την κα Φωτίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, υπογραμμίζοντας πως, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσωπικά της κας Φωτίου, δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση θα στερηθούν το σχολείο τους.
Η αδικαιολόγητη πολιτική επιλογή της κας Φωτίου να μην χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της, ως έχει υποχρέωση, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, οδηγεί στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του, στο χώρο του οποίου λειτουργούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.
Στις δύο αυτές Σχολικές Μονάδες φοιτούν περισσότερα από 80 παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα έπρεπε να προσέλθουν τη Δευτέρα κανονικά για την έναρξη των μαθημάτων, μετά τις διακοπές των εορτών του Πάσχα. Όμως αυτό δε θα μπορεί να γίνει εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του Σικιαριδείου ιδρύματος.
Ο κ. Πατούλης σημειώνει πως όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κος Αθανάσιος Γρίβας, η αναστάτωση που θα προσκληθεί σε αυτά τα παιδιά είναι παρά πολύ μεγάλη και δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα τους. H κατάσταση αυτή μας προσβάλλει όλους, αφού στερούμε από παιδιά που έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη μας το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση, αναφέρει και προσθέτει:
Η αδιαφορία της κας Φωτίου για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού ήδη σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι στις δομές φτώχειας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και χωρίς δουλειά.
Η ευθύνη για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και το κλείσιμο πολύτιμων κοινωνικών δομών όπως το Σικιαρίδειο αλλά και οι δομές φτώχειας έχουν ονοματεπώνυμο, αυτό της κας Υπουργού.
Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτηση μας για τη δυσάρεστη εξέλιξη, αφού το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες του δήμου Αμαρουσίου είχαν έμπρακτα αγκαλιάσει τα παιδιά του Σικιαρίδειου, τα λειτουργικά έξοδα των Σχολικών αυτών Μονάδων, πλην των εξόδων του Ηλεκτρικού ρεύματος.
Στηρίξαμε με κάθε τρόπο τη μεγαλύτερη, ίσως δομή πρωτοβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης και θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε πιστεύοντας στις αρχές τις ισότιμης εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών για όλους.
Καλούμε την κα Φωτίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου