Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα, ισχυρίζεται η Θ. Φωτίου

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά σχεδιάζεται η αναβάθμισή του!
Κανονικά θα λειτουργήσουν και τα ειδικά σχολεία στους χώρους του, απαντούν η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης & το υπουργείο Παιδείας στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη
«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αναβάθμιση του Σικιαριδείου Ιδρύματος, όπως και των άλλων συναφών Ιδρυμάτων, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού». 
Αυτό διαβεβαιώνει η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σημερινή ανακοίνωση του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, με την οποία υποστηρίζει ότι «η αδικαιολόγητη πολιτική επιλογή της κας Φωτίου να μην χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της, ως έχει υποχρέωση, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, οδηγεί στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του, στο χώρο του οποίου λειτουργούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου».
«Είναι ίσως ρεκόρ του κ. Πατούλη», τονίζει η Θ. Φωτίου, «σε μία ανακοίνωση με τρεις ισχυρισμούς να είναι και οι τρεις αναληθείς. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα έκλεισε. 
Όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά το υπουργείο μας σχεδιάζει την αναβάθμισή του, ώστε να αξιοποιηθεί ολόκληρο το δυναμικό του. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν σε χώρους του Σικιαριδείου, δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, μετά τις διακοπές του Πάσχα...
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα δύο ειδικά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο μας αρνείται να επιχορηγήσει το Σικιαρίδειο  Ίδρυμα. Το Σικιαρίδειο  Ίδρυμα, όπως επιχορηγήθηκε το 2015 και 2016 με συνολικά περίπου 411.470 ευρώ, έτσι θα επιχορηγηθεί και το 2017, εφόσον το αιτηθεί. Ο κ. Πατούλης θα μπορούσε να έχει ενημερωθεί για όλα αυτά, καθώς οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές και συχνότατα ο ίδιος, όποτε το ζητήσει, έρχεται στο γραφείο μου. Εκείνο που είναι πολύ στενάχωρο είναι ότι ο κ. Πατούλης, για αντιπολιτευτικούς λόγους, προκάλεσε με την ανακοίνωσή του αναστάτωση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και στους γονείς τους».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του. 
«Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου, το οποίο θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα 24 Απριλίου, για να υποδεχτεί τους μαθητές του, μετά τις διακοπές του Πάσχα. 
Οιδηλώσεις του κ. Πατούλη, που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και ναπροκαλέσει σύγχυση στους πολίτες- εν προκειμένω στους μαθητές, τις οικογένειέςτους και την εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου,δυσχεραίνουν την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μία προσπάθεια διασταύρωσης των πληροφοριών θα αρκούσε», υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας
                                                                  ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου