Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο φασισμός & η βαρβαρότητά τους δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την επίθεση του φασιστικού τάγματος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο του Περάματος, στο οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.
Στοχοποιούν τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους για να καλύψουν τις ευθύνες των αφεντικών τους για την κατάσταση που βρίσκεται η εργατική τάξη, ο λαός. 
Τα βάζουν με γυναικόπαιδα - τώρα και με τα δημοτικά - αλλά βαράνε προσοχή στα αφεντικά. 
Παρακαλάνε για αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές, την ώρα που αυτό λείπει από τα σχολεία και τα σπίτια μας. 
Κυνηγούν τον μετανάστη και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για τον Ελληνα εργάτη. 
Κάνουν νταηλίκια για να δείξουν ως υπεύθυνους για το σημερινό χάλι τα θύματα, και όχι τους θύτες, δηλαδή τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια, που κερδίζουν δισεκατομμύρια και απ' τις πολεμικές συγκρούσεις. 
Στοχοποιούν τώρα τα προσφυγόπουλα, στο στόχο τους όμως έχουν τα παιδιά όλου του κόσμου.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε γονέα να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε ως εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα. 
Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας. 
Υπεύθυνο είναι το είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που για τα κέρδη των πλουσίων γεννά τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους και τον ξεριζωμό. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά και όλης της χώρας έχουν αποδεχθεί και καλωσορίσει τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως όταν φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένειά σου για να γλιτώσεις από πυραύλους, σφαίρες και πείνα, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.
Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. 
                 Σωματείο Εργαζομένων                                                       Ημερ: 20/1/2017
              Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                                                 Αριθμ. Πρωτ: 107    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου