Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ του ΧΕΥ ΝΑΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ


Συζητήθηκε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ενώπιον του Α’ Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η με αριθμό καταθέσεως ΑΚ 187/2016 αίτηση ακυρώσεως της 47/2015 άδειας δόμησης της ΥΔΟΜ Αμαρουσίου, καθώς και κάθε άλλης προγενέστερης ή επόμενης πράξης κλπ, που αφορούσε το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.
Την αίτηση είχαν καταθέσει:

Δημήτρης Κοτσώνης, Πρόεδρος   Συλλόγου "Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου"
►Κατσούλας Νίκος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών
Κιούση Σμαράγδα, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών
►Μαγιάκης Λευτέρης, Δημ. Σύμβουλος Αμαρουσίου, Επικεφαλής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»
Ψάλτη Αικατερίνη, Δημ. Σύμβουλος Αμαρουσίου παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» και πληρεξούσιος δικηγόρος των παραπάνω
Στο ακροατήριο οι αιτούντες παρέστησαν αυτοπροσώπως  (ο κ. Δ. Κοτσώνης δια πληρεξουσίου) και δια της δικηγόρου τους, κας Ψάλτη δήλωσαν ότι εγκρίνουν το εισαγωγικό τους δικόγραφο και επιθυμούν τη συνέχιση της διαδικασίας.
Κατόπιν αυτών αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης επί της αιτήσεως τους.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», από την πρώτη στιγμή, κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον τύπο ότι παράνομα η ΥΔΟΜ Αμαρουσίου εξέδωσε την άδεια δόμησης, δεδομένου ότι το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας έπρεπε να μην οικοδομηθεί για εμπορικές χρήσεις, αλλά σαν χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του παρακείμενου σταθμού και αναρμοδίως εξεδόθη η άδεια δόμησης από την ΥΔΟΜ Αμαρουσίου .

Και αυτό σαν απάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ που  πούλησε το οικόπεδο στο 1/3 της αξίας του, με εμπορικές χρήσεις.

Αντίθετα η διοίκηση Πατούλη δεν παρενέβη καθόλου, κάλυψε την Πολεοδομία, και μάλιστα σε κάποια στιγμή συζήτησε να πάρει και 100.000€ «χορηγία» από την εταιρία, που, κάτω από τη γενική κατακραυγή, τελικά, πήρε πίσω.
Μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας της παράταξης στον τότε αν. υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που, με υπογραφή του τότε υπουργού ΥΠΕΝ κ. Σκουρλέτη, δικαίωσε την παράταξη μας.
Η εταιρία κατέθεσε καινούργια αίτηση άδειας δόμησης με 1000τ.μ λιγότερα από την προηγούμενη η οποία και εγκρίθηκε από την ειδική υπηρεσία του Υπουργείου.

Για την ίδια υπόθεση και άλλοι συμπολίτες μας προσέβαλαν τις πράξεις της Διοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επ. Γαρδέλης. Και η δεύτερη προσφυγή συζητήθηκε επίσης την ίδια ημέρα, 9-1-2017.
Μετά από ενημέρωση συμπολιτών μας πληροφορηθήκαμε ότι η πλειοδότρια  εταιρία  έχει προχωρήσει σε αγωγή κατά των ανωτέρω  συμπολιτών μας που προσέφυγαν και αυτοί στη Δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημίωση 11,5 εκατομμυρίων €!
Καταγγέλλουμε τις πράξεις αυτές σαν εκφοβιστικές, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το ηθικό των πολιτών, που αγωνίζονται με κάθε τρόπο για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα τους.
Ταυτόχρονα διεκδικούμε και απαιτούμε τα ΧΕΥ Κύμης και Κηφισίας και οι δημόσιες εκτάσεις στην Αγ. Φιλοθέη να παραχωρηθούν στο Δήμο ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Το κτίριο της Κεραμικής σαν πολιτιστικός χώρος.
Το ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσει σε κανένα πλειστηριασμό για όλα τα παραπάνω ακίνητα.
Έτσι θα δοθεί μια ανάσα στην πόλη μας που την τελευταία εικοσαετία αναπτύχθηκε βίαια και άναρχα προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου