Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Παρουσία του Γ. Πατούλη η βράβευση του Έλληνα προσωπάρχη του Τραμπ στις ΗΠΑ

Το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία θα απασχολήσει σοβαρά τη νέα αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε προς τους ομογενείς ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ & νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, κατά την διάρκεια εκδήλωσης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, στην οποία παραβρέθηκαν οι υπουργοί  Εθνικής Άμυνας & Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών  Ενημέρωσης, κ.κ. Πάνος Καμμένος & Νίκος Παππάς καθώς επίσης ο πρέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΚΕΔΕ & δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. 
Ο Ρέινς Πρίμπους αποδεχόμενος βραβείο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την αναγνώριση των υπηρεσιών του, την παραμονή της ορκωμοσίας του 45ου Αμερικανού προέδρου, αναφέρθηκε στην σχέση του με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και παράγοντες της ομογένειας που βοήθησαν, όπως είπε, να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
«Η ελληνική κοινότητα, η ορθόδοξη κοινότητα, ξεκινώντας με την Αρχιεπισκοπή, τον Πατέρα Άλεξ, τους Άρχοντες του Πατριαρχείου, τον καλό μου φίλο, τον θείο μου και δεύτερο πατέρα μου Τζον Κατσιματίδη που με έβαλε κάτω από φτερά του και έλεγε ναι κάθε φορά που του τηλεφωνούσα. Αυτοί η ομάδα ανθρώπων σ’ αυτό το δωμάτιο είναι οικογένεια. Βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Δεν βρεθήκαμε όλοι εμείς σε αυτή την αίθουσα τυχαία γιατί ο Θεός έβαλε το χέρι του να βρεθούμε όλοι μας εδώ, να μας φέρει εδώ. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν είναι θέλημα Θεού. Τώρα πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία που μας έχει προσφέρει ο Θεός και να πετύχουμε τους στόχους που ο καινούριος πρόεδρος έχει βάλει για να γίνει αυτή η χώρα ξανά μεγάλη».
Αναφερόμενος στα θέματα του Πατριαρχείου και των θρησκευτικών ελευθεριών ο κ. Πρίμπους εμφανώς συγκινημένος είπε:
«Η ανεξιθρησκία, η Κωνσταντινούπολη και η αναγνώριση των δυσκολιών που έχει περάσει η Ορθόδοξη εκκλησία θα απασχολήσει τον Λευκό Οίκο» για να συνεχίσει : 
“Θα λαχταρούσα να δω την ημέρα που πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη στην εκκλησία. Δεν αποτελεί σύμβολο μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για ανθρώπους της πίστης σε όλο τον κόσμο».
Απευθυνόμενος στο κοινό που απαρτιζόταν από ομογενείς επιχειρηματίες, παράγοντες ομογενειακών οργανώσεων και διπλωμάτες κ.α εξήρε την συμβολή της ελληνοαμερικανικής ή κοινότητας στην νίκη του Ντόναλντ Τραμπ
«Κάποιοι από σας μπορεί να μην είστε Ρεμπουμπλικάνοι αλλά βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, να χτιστεί η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή. Να βάλουν ένα σύστημα ώστε ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι θα είναι ένας απίστευτος Πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί σήμερα όχι μόνο για να σώσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αλλά και για να σώσει τη χώρα και να επαναφέρει την ελευθερία».
Ο Ρέινς Πρίμπους κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στις ρίζες του και στον αγαπημένο του παππού, τον Ηρακλή. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Υπουργοί κ.κ. Πάνος Καμμένος & Νίκος Παππάς είχαν προσκληθεί στη δεξίωση που προηγήθηκε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημήτριου, καθώς και σε αναγνώριση των εξαιρετικών υπηρεσιών του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, του Ανώτατου Συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Τζιτζίκος και του μέλους του Κογκρέσου, Γκας Μπιλιράκης.
Ο κ. Καμμένος, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μια ελληνική σημαία από το φυλάκιο της Ρω και έναν ελληνικό θυρεό. 
Επίσης, ο υπουργός Καμμένος έκανε δώρο στους βραβευθέντες της εκδήλωσης από έναν ελληνικό θυρεό ενώ παρέδωσε στον κ. Πρίμπους ως δώρο προς τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, ένα αντίγραφο σπαθιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
                                                             Θανάσης Κ. Τσίτσας
                                                                   Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου