Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Κοσμοσυρροή στην πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γονέων, των εκπαιδευτικών & της δημοτικής αρχής στην κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στα Μελίσσια.
Έχοντας στο επίκεντρο τις ελλείψεις και τις ανάγκες των σχολείων της πόλης, η πρόεδρος της Ένωσης κα Μιλένα Μπαχαρνίκου στο χαιρετισμό που απήυθυνε, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 
Η Ένωση Γονέων δεν θα έχει έναν απλό τυπικό ρόλο και δεν θα είναι ένα ακόμα θεσμικό όργανο, με απλό συμβουλευτικό χαρακτήρα αν εμείς όλοι μαζί της δίνουμε κοινωνική υπόσταση και ζωή. Οι γονείς έχουμε χρέος, και αυτό ίσως είναι μονόδρομος για εμάς, να υπερασπιστούμε τις αξίες  της δημόσιας Παιδείας και εντέλει το μέλλον των παιδιών μας.
Τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης μας είναι πολλά. 
Σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, κακοσυντηρημένα κτίρια που γεννούν διαρκώς ζημιές και κατά συνέπεια υποβαθμίζουν το σχολικό περιβάλλον, τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση περιστατικών σχολικής βίας. 
Στα περισσότερα σχολεία, όσα εργαστήρια υπήρχαν ή αίθουσες-βιβλιοθήκες καταργήθηκαν για να γίνουν τάξεις μαθητών. 
Στον Δήμο μας την περασμένη σχολική χρονιά - παρά τον αγώνα που δόθηκε από τους συλλόγους γονέων και την Ένωση - δύο δημοτικά σχολεία, το 5ο και το 6ο Δημοτικό Μελισσίων καταργήθηκαν...
οργανικά με συνέπεια το 1ο και το 3ο δημοτικό ν’ αποτελούν πλέον σχολεία-μαμούθ με σημαντικά προβλήματα που οφείλονται τόσο στην υποχρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών και άλλων αναγκών τους, όσο και στον σημαντικά αυξημένο αριθμό μαθητών”.
Στη συνέχεια εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης, το οποίο αναμένεται να δώσει «ανάσα» και σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου και αναφέρθηκε τόσο στις δράσεις που ήδη “τρέχουν”, όσο και στις νέες που ξεκινούν ήδη από την επόμενη εβδομάδα. “Τόσο τον Δεκέμβριο που μας πέρασε όσο και αυτόν τον μήνα, η Ένωση Γονέων του δήμου Πεντέλης μαζί με τους Συλλόγους γονέων στήριξε έμπρακτα το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στα Μελίσσια, καλύπτοντας τις ανάγκες του σε πετρέλαιο προκειμένου να ζεσταθούν τα 25 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Μια σημαντική πρωτοβουλία που θεωρούμε ότι θα γίνει παράδειγμα για την προσφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερης βοήθειας από όλους μας και στο άμεσο μέλλον.
Στην ίδια  κατεύθυνση, η Ένωση Γονέων συνεργάζεται με τον Δήμο μας σε κοινή δράση για τη συλλογή πλαστικών καπακιών από τα σχολεία της πόλης με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων του Νομού Πέλλας για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων”.
1η μαθητική δενδροφύτευση
Η Ένωση Γονέων σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ προγραμματίζει την 1η μαθητική δενδροφύτευση για το 2016, στις 25 Φεβρουαρίου στην αναδασωτέα περιοχή του νοσοκομείου «Παίδων» Πεντέλης, για να ξαναδούν τα παιδιά μας το βουνό πράσινο και γεμάτο ζωή.
Συγκέντρωση βιβλίων
Επίσης από Τρίτη 16.2.2016 εώς Δευτέρα 29.2.2016, σε ώρες και ημέρες λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου Μελισσίων, η Ένωση Γονέων μας καλεί όλους να συμμετέχουμε στη δράση συγκέντρωσης μεταχειρισμένων και καινούργιων σχολικών βιβλίων για την ενίσχυση του σχολείου της ελληνικής κοινότητας στο Έσσλιγκεν Γερμανίας. Εκεί τρεις εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι έλληνες γονείς κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα της ευρύτερης περιοχής έστω και για μια φορά την εβδομάδα. Το σχολείο μας απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση με σχολικά βιβλία Ιστορίας, Γεωγραφίας και Θρησκευτικών.
Γιορτή Περιβάλλοντος
Τέλος, ανάμεσα στις  προγραμματιζόμενες δράσεις για φέτος, βρίσκεται και η Γιορτή Περιβάλλοντος, με τη στήριξη και συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της πόλης, του Δήμου αλλά και άλλων φορέων, όπως ο ΣΠΑΠ και το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης.
Την πίτα της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης ευλόγησε ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Μελισσίων Πατήρ Γεώργιος Φέλλιος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και το φλουρί κέρδισε ο Νικήτας Σταμουλακάτης, από το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.
Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ένωσης Γονέων παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Άντα  Μπούσουλα, o  Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ.Φώτης Χρυσικός,  ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και δημοτικός σύμβουλος κ. Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης και Δημοτικος Σύμβουλος κ. Κώστας Καλλιανιώτης, ο Επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει κ. Αντώνης Φειδοπιάστης, οι Πρόεδροι της Α΄και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Βασίλης Κωστόπουλος και Σίσσυ Ντούρη αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μιχαλέλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πεντέλης κ. Γιάννης Ζούνης, , ο Τοπικός Σύμβουλος Μελισσίων κ. Νίκος Δροσάτος και η κ. Σέβη Πάχνη μέλος της β' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Από τα σχολεία παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής του Λυκείου Ν. Πεντέλης κ. Ευάγγελος Σκορδάς, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ν. Πεντέλης κ. Άρης Αδαμόπουλος, ο Διευθυντής του 4ου δημοτικού Μελισσίων κ. Σπύρος Χαλεπλής, η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Μελισσίων κα Ευαγγελία Τσιούτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Μελισσίων κ. Θωμάς Μορφονίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου του 3ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων κ. Παναγιώτης Ζαχαρούλης, η προϊσταμένη του  1ου νηπιαγωγείου Μελισσίων κα Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, η κα Βαρβάρα Μπάλου από το 1ο δημοτικό Μελισσίων, η κα Μαίρη Παπακωνσταντίνου από το σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Ν. Πεντέλης, η κα Βέρα Θεοδωρίδου από το Σύλλογο Γονέων 1ου Γυμνασίου Μελισσίων κα η κα Έλενα Παπαδοπούλου από το Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Ν. Πεντέλης. Τέλος με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μελισσίων "Ο Ερωτόκριτος" και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Καρβουνάκης και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών "Νέα Ροδώνη" κ. Χρήστος Κάζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου