Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

«Οικολογική & Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στις πόλεις»

«Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές του μηνύματος ευαισθητοποίησης για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος» επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθυνόμενος στους μαθητές/τριες των Γυμνασίων των Εκπαιδευτήριων Δούκα και της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, κατά την παρουσίαση εργασίας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στις πόλεις  
Ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει και είναι αρωγός σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στις πόλεις από τους μαθητές/ τριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτήριων Δούκα  και τους μαθητές/ τριες του Γυμνασίου Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.    
Το πρόγραμμα διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά και έχει στόχο να καλλιεργήσει την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων, καθώς και τη διάδοση στην οικογένεια και στην τοπική κοινότητα της ανάγκης βελτίωσης της ποιότητας ζωή στις πόλεις.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων στο Δήμο  που στηρίζουν ενεργά τέτοιες πρωτοβουλίες και συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως:
Η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου, η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, η κατασκευή των δύο πεζογεφυρών επί της Λ. Κηφισίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή τρίτης, η αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η εκπόνηση μελέτης αστικής κινητικότητας, καθώς και η διοργάνωση ποδηλατάδας με πολλή μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων συμπολιτών.
Επίσης επαίνεσε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για την περιβαλλοντική ευαισθησία τους και υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις.
«Θα ήθελα να επισημάνω ότι οι μαθητές/ τριες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του μηνύματος ευαισθητοποίησης για τη χρήση Οικολογικών Μέσων Μετακίνησης και του σεβασμού στο περιβάλλον, γι’αυτό και θέλω να τους συγχαρώ για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.»
Ο κ. Πατούλης αντάλλαξε απόψεις και ιδέες με τους μαθητές/τριες σχετικά με το όραμά τους για μια καλύτερη και ιδανικότερη πόλη να ζουν. Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής και ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης. 
Η τελική τελετή αξιολόγησης για την καλύτερη εργασία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία θα συμμετάσχουν 36 σχολεία από όλους τους Δήμους της χώρας.  Η ομάδα των μαθητών/τριών που θα διακριθεί   θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου