Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στις 8:00 μ.μ. στη ΓΣΑ, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης παρουσιάζει το «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €»

Οι Σύλλογοι Γονέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλούν την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ, όπου ο συγγραφέας Γιώργος Χατζημαρκάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίου με τίτλο  «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €».
Μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα, ο οποίος έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής για αρκετά χρόνια και είναι σήμερα εκτός από συγγραφέας και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, ενώ έχει προβλεφθεί και χρόνος για την υπογραφή βιβλίων.
Πρόσκληση σε Ανάγνωση Βιβλίου από το Συγγραφέα κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη την 1η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο  της Γερμανικής Σχολής Αθηνών του νέου του βιβλίου με τον τίτλο  "Ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ" Του Γιώργου Χατζημαρκάκη 
                           «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €» - Περί τίνος πρόκειται;! 
Στης 8 Απριλίου 2001 εκδίδεται ένα Ελληνικό Ευρώ από το Εθνικό Νομισματοκοπείο των Αθηνών...
το οποίο κρατάει ημερολόγιο, συλλέγοντας αναμνήσεις και συναισθήματα μιας περιπετειώδους  πορείας, μέσα από τις τσέπες κάθε λογής ανθρώπων.
Ζητιάνοι και ολιγάρχες, Έλληνες και Γερμανοί, πολιτικοί και διαδηλωτές, εθνικιστές και μετανάστες - όλοι θα κρατήσουν για λίγο στα χέρια τους το μικρό ελληνικό ευρώ. 
Μέσα από το ταξίδι αυτό, το οποίο έχει την αφετηρία του το 2001 και τελειώνει το 2015 στον πάτο της θάλασσας, λίγα μέτρα από τις ακτές της Αίγινας,  θα ζήσει αρχικά στιγμές απόλυτης εφορίας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2004. 
Την ίδια χρονιά, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου.  
Λίγο καιρό αργότερα όμως, θα βγει στο φως η «δημιουργική λογιστική» και ο οι σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών του Βορρά και του Νότου θα δοκιμαστούν, με την εμπιστοσύνη να πλήττεται έντονα. 
Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2009, το ελληνικό ευρώ θα έχει ανάμεικτα συναισθήματα βιώνοντας από κοντά  τις μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά και την Σύνοδο κορυφής στις Κάνες, η οποία θα οδηγήσει στην παραίτηση του πρωθυπουργού και θα προκαλέσει τα δάκρυα της καγκελαρίου της Γερμανίας.  
Το μικρό ελληνικό ευρώ σταδιακά αντιλαμβάνεται ότι η αρχική εφορία έχει μετατραπεί σε δυσφορία και ότι το ποσοστό δημοτικότητας του μειώνεται αισθητά. Μέσα από τις τσέπες των διαφόρων κατόχων του θα βιώσει την απελπισία των άπορων, αλλά και την αισχροκέρδεια εκείνων, που εκμεταλλευτήκαν την κρίση. 
Θα ζήσει από πρώτο χέρι την διπροσωπία των πολιτικών και την αδυναμία των απλών ανθρώπων να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά προβλήματα τους.  
Το 2015, θα γίνει μάρτυρας των προσπαθειών της κυβέρνησης να διασώσει τη χώρα από το Grexit, θα κάνει έναν απολογισμό για το νόημα ύπαρξης του και θα συναντήσει έναν παλιό γνωστό από το παρελθόν.  
Το «Ημερολόγιο ενός Ευρώ», περιγράφει και εξηγεί το παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης από την σκοπιά των χρηστών του νομίσματος, αλλά και των εκμεταλλευτών του. 
Μέσα από τις πολλές και διάφορες απόψεις των ανθρώπων που θα γίνουν για λίγο κάτοχοι του πρωταγωνιστή μας, φανερώνονται τα αίτια για την δύσκολη σχέση των Ελλήνων με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.  
Για τον Συγγραφέα: 
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι Ελληνο-Γερμανός, διετέλεσε ευρωβουλευτής για αρκετά χρόνια, Ειδικός Πρέσβης για την Ελλάδα για σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον Συγγραφέας, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου. 
Ο κ. Χατζημαρκάκης ήταν πολιτικός του φιλελεύθερου Γερμανικού κόμματος FDP και υπό την ιδιότητα αυτή Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 2004-2014. 
Στο αποκορύφωμα της ελληνικής κρίσης υπήρχε μεγάλη ζήτηση να παραστεί και να εκφέρει την άποψή του για την ελληνική κρίση σε τηλεοπτικές εκπομπές στη Γερμανία. 
Πριν από την βουλευτική του ιδιότητα και σήμερα δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας. 
Ως Διευθύνων Σύμβουλος Γερμανικής εταιρείας, αναπτύσσει χωριά για συνταξιούχους και κέντρα αποκατάστασης στην Κρήτη. 
Την 1η Δεκεμβρίου, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στο αμφιθέατρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. 
Εκτός από την ανάγνωση και τη συζήτηση με το συγγραφέα έχει προβλεφθεί χρόνος και για υπογραφή βιβλίων. 
                                            Γλώσσα ανάγνωση: Γερμανικά / Ελληνική 


                                               Θα χαρούμε για την προσέλευσή σας!
                                                                      Επικοινωνία
                                                         Γερμανική Σχολή Αθηνών
                                        Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών
                                                              GR 151 23 Μαρούσι
                                                        Τηλ. Κέντρο: 210 6199260-5
                                                                  Fax: 210 6199267
                                                    Email: sekretariat@dsathen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου