Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«Προσοχή Γερμανοί!» σήμερα Πέμπτη 3 & αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στην ΓΣΑ στο Μαρούσι

Ο Γερμανόφωνος θεατρικός όμιλος σας προσκαλεί αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00΄στη θεατρική παράσταση «Προσοχή Γερμανοί!» 
που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ. 
Πρόκειται για μια έξυπνη κωμωδία σχετικά με την προσπάθεια των συγκατοίκων ενός «πολυπολιτισμικού» διαμερίσματος να υποδυθούν μια γερμανική οικογένεια. 
Δεν είναι καθόλου εύκολο να είναι κανείς «τυπικά Γερμανός»  κι αν σε αυτό προστεθεί και ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος, τότε η καταστροφή πλησιάζει απειλητικά!
Σε ένα ευρύχωρο αλλά χειμωνιάτικο, παγωμένο διαμέρισμα μιας εργατικής πολυκατοικίας ο εκ Συρίας ορμώμενος συγκάτοικος και φοιτητής της Γερμανικής Φιλολογίας Tarik επιθυμεί να διαβάσει την πρωινή εφημερίδα του. 
Ο Γερμανός συγκάτοικος του, που είναι και ο κύριος ενοικιαστής του διαμερίσματος, φεύγει για σκι στις διακοπές και του αφήνει την ευθύνη του διαμερίσματος και της επίλυσης ενός προβλήματος: 
η Υπηρεσία Καταχώρισης Κατοίκων έχει κάνει λάθος στα αρχεία της και πεισματικά πιστεύει ότι στο διαμέρισμα αυτό κατοικεί μια οικογένεια. Ο μη κερδοσκοπικός στεγαστικός συνεταιρισμός στέλνει για το λόγο αυτό έναν εκπρόσωπό του, για να ελέγξει αυτή την οικογένεια «η οποία δεν έχει επίσημο πιστοποιητικό».
Οι συγκάτοικοι είναι πλέον προβληματισμένοι μήπως χάσουν το όμορφο διαμέρισμα.
Ο Tarik επίσης φοβάται απίστευτα μήπως αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να επιστρέψει στη Συρία, αν οι αρχές τον πάρουν είδηση...
Ωστόσο περιμένει άμεσα την απόφαση για την αίτηση πολιτογράφησης που έχει κάνει.
Μετά από μικρό δισταγμό όλοι οι συγκάτοκοί του που κατάγονται από χώρες της ΕΕ -σε ένδειξη αλληλεγγύης-  αποφασίζουν να ξεγελάσουν τον ελεγκτή. 
Χρειάζονται όμως δραστικά μέτρα∙ πρέπει να δημιουργηθεί μια γερμανική οικογένεια!
Η ιδέα για το πώς πρέπει  να μοιάζουν τα μέλη της οικογένειας αυτής είναι ευθύνη του Tarik, που ως φοιτητής γερμανικής φιλολογίας οφείλει να το ξέρει. 
Ο Tarik λοιπόν επιχειρεί να στήσει μια «γερμανική οικογένεια» στα πόδια της. 
Κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες και φέρνει τα πάνω κάτω προσπαθώντας να ταιριάξει τον Γκαίτε με το τηλεοπτικό  κανάλι RTL. 
Στην αρχή όλα πάνε κατ’ ευχήν και ο ελεγκτής είναι ενθουσιασμένος. Αλλά υπάρχει και η γειτόνισσα...
Επικοινωνία
Γερμανική Σχολή Αθηνών
Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών
GR 151 23 Μαρούσι
Τηλ. Κέντρο: 210 6199260-5
Fax: 210 6199267
Email: sekretariat@dsathen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου