Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας ανήκει στα «ψάρια» του ΣΥΡΙΖΑ, το Αιγαίο που;

                    Πρωτοφανής γκάφα του Αλέξη  Τσίπρα
Αγνοεί ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδος & Τουρκίας!!!

Πάρε ναυτάκι, ναυτάκι «Αριστερό»,
 
Λοστρόμο τον Καμμένο...
Μηχανικό μία Μ.Κ.Ο &
Κάπταιν ψεκασμένο!
Τρομερή έκπληξη και σοβαρότατο προβληματισμό έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο & - ιδίως - στα μη πολιτικά στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, η πρωτοφανής γκάφα του πρώην πρωθυπουργού να υποστηρίξει στη διάρκεια της χθεσινής συνεντεύξεώς του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως (ΔΕΘ), ότι οι θαλασσες δεν έχουν …σύνορα!
Και αυτό γιατί υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, υποστηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, ακριβώς τις θέσεις της Τουρκίας η οποία πρόσφατα με τον εκπρόσωπο του Τουρκικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, για να λάβει την επομένη ημέρα σκληρότατη και νομικώς τεκμηριωμένη απάντηση του Έλληνος ομολόγου του κ. Κ. Κούτρα, περί του αντιθέτου, σημειώνοντας μάλιστα ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ και που υφίστανται θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Πιο συγκεκριμένα, χθες σε ερώτηση που του έγινε από τον δημοσιογράφο του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» και αφορούσε το μεταναστευτικό, o κ. Τσίπρας απάντησε ότι το συγκεκριμένο αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη γενικότερα, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν έκανε τίποτα και απλά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα».
Και ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε αφήνοντας τους πάντες άφωνους:
 «Ποιά σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».
Όχι πολύ καιρό πριν, στις 1 Σεπτεμβρίου, ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού ΥΠΕΞ κ.Κωνσταντίνος Κούτρας είχε δώσει την απάντηση των Αθηνών στα όσα ανιστόριτα και απίθανα υποστήριζε ο Τούρκος συνάδελφός του την προηγουμένη (parapolitika.gr - 1.09.2015-14:35) :
«Δεν είναι κατανοητή η πρόσφατη τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας»
τόνισε ο κ. Κούτρας, για να προσθέσει:
«Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932).
Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο.
Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είναι ξεκάθαρο ότι όπου δεν υφίσταται σχετική συμφωνία, εφαρμόζεται η αρχή της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής βάσει του εθιμικού δικαίου που ισχύει έναντι όλων».
Επομένως κ. Τσίπρα θαλάσσια σύνορα υπάρχουν και είτε ορίζονται ΡΗΤΩΣ, όπως στην περίπτωση της Δωδεκανήσου, είτε ρυθμίζονται από το Διεθνές Δίκαιο με βάση την αρχή της ίσης αποστάσεως/μέσης γραμμής από τις ξηρές των δύο κρατών.
Για αυτή την πρωτοφανή γκάφα του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, που φαίνεται να αγνοεί θέματα που άπτονται άμεσα των εθνικών ζητημάτων ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής της χώρας, το «Ποτάμι» το αντελήφθη εγκαίρως και αντέδρασε αμέσως με σχετική ανακοίνωση, όπου σημείωνε το εξής:
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθετο ότι «Η εγκληματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό και οι ανύπαρκτοι υπουργοί του τροφοδοτούσαν όλους αυτούς τους μήνες τη Χρυσή Αυγή», καλώντας «τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη ή την Κω, για να εξηγήσει στους νησιώτες γιατί η κυβέρνησή του δεν έκανε επί επτά μήνες τίποτα από όλα αυτά που του ζητούσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».
Kάτι περισσότερο γνώριζαν οι Schoolgans το 2008 όταν μετά την συνέντευξη που έκαναν με τον Αλέξη Τσίπρα,
 από αυτά που άκουσαν έσπευσαν αμέσως  να τον δέσουν για να γλυτώσουμε, αλλά ...δυστυχώς τα έλυσε τα μάγια!!!
Το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» αφιερώνει ... σε όλα τα ΣΥΡΙΖοειδή ΤΣΙπΡΑΚΙΑ, το άσμα με τίτλο «ΑΙΓΑΙΟ» που ακολουθεί(σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, μουσική  Νίκου Αντύπα &ερμηνεία της Υπηρεσιακής Υπουργού Άλ. Πρωτοψάλτη)!!!
                                       

                                                                 Του Λεωνίδα Μπλαβέρη
                                                      ΠΗΓΗ:www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου