Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Στήριξης Λαϊκής Ενότητας Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας
1. Γιατί τιμάμε το βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια, που ψήφισε περήφανα ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, αψηφώντας την τρομοκρατία των ΜΜΕ.
Γιατί δεν δίνουμε «άφεση αμαρτιών» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που σε συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ επέβαλε πραξικοπηματικά το 3ο και χειρότερο όλων Μνημόνιο και αποφάσισε αιφνιδιαστικές εκλογές για να σταθεροποιήσει την πορεία πλήρους υποταγής στις απαιτήσεις των δανειστών.
2. Γιατί δεν θυσιάζουμε την εργασία, την παιδεία, την υγεία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον των παιδιών μας στο βωμό της «σταθερότητας» της ευρωζώνης.
3. Γιατί δεν θεωρούμε «φυσιολογικό» οι μισοί νέοι να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί είτε να δουλεύουν με άθλιους όρους εργασίας, είτε να μεταναστεύουν.  Γιατί είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι να πεθαίνουν πριν την ώρα τους.
4. Γιατί δεν έχουμε «εθιστεί» στις καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που συνθλίβονται από οικονομικά αδιέξοδα. Γιατί είναι άδικο περιουσίες που δημιουργήθηκαν με ιδρώτα και αίμα πολλών γενιών να παραδίδονται στα διεθνή αρπακτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
5.Γιατί πρέπει να μπει φρένο στο πρωτοφανές ξεπούλημα μέσω του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων αεροδρομίων, λιμανιών, δημοσίων χώρων και υποδομών. 
6. Γιατί δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα με διαλυμένες σχεδόν όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δομές και υποδομές, στην οποία το μόνο  που «δουλεύει ρολόι» είναι η πληρωμή των δόσεων στους ευρωπαίους «εταίρους» - δυνάστες
7. Γιατί δεν ανεχόμαστε την κατάργηση ακόμα κι αυτής της κουτσής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στη χώρα που γέννησε την άμεση δημοκρατία. Γιατί είναι ντροπή η μετατροπή της Βουλής σε γραφείο διεκπεραίωσης των απαιτήσεων των δανειστών  
8. Γιατί οι ναζί της ΧΑ παραμονεύουν δημαγωγώντας αντιμνημονιακά και δρώντας ανθρωποφαγικά, στοχεύοντας στα θύματα και όχι στους θύτες και μόνο ένα δυνατό λαϊκό μέτωπο μέσα κι έξω απ΄ τη Βουλή για την έξοδο από την ευρωφυλακή μπορεί να ανακόψει την προέλασή τους.
9. Γιατί οι καθημερινές τραγωδίες των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά νησιά αποδεικνύουν την κτηνώδη υποκρισία και την εγκληματική αδιαφορία της ΕΕ για τα θύματα των πολέμων που η ίδια στήριξε. Γιατί «η Ευρώπη των λαών» μπορεί να δημιουργηθεί μόνον σε ρήξη με την ΕΕ των καρτέλ.      
10. Γιατί στη Βουλή πρέπει να εκλεγούν άνθρωποι που θα αγωνισθούν για την εκπλήρωση της Λαϊκής βούλησης
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΙΚΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ; ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΔΥΝΑΣΤΩΝ ;
Είναι ! Μόνον εάν η χώρα έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο αθέτησης των κανόνων των δανειστών. Αυτό το σχέδιο για να μην καταρρεύσει σε μια μέρα με την διακοπή της δανειοδότησης και της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες, όπως έγινε και στην Κύπρο το 2013 και στην Ελλάδα το 2015 πρέπει να στηρίζεται στις παρακάτω προϋποθέσεις :
Στάση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές
Έχοντας ως σκοπό:
α) την εξασφάλιση ρευστότητας στην οικονομία
β) την ανασυγκρότηση των κοινωνικών λειτουργιών του κράτους
γ) τις δημόσιες παραγωγικές επενδύσεις και
δ) τη ρύθμιση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ώστε σταδιακά αφενός να αντικαθίστανται οι εισαγωγές από εγχώρια αγαθά και αφετέρου να ενισχύεται η διεθνής ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από την υποτίμηση του νομίσματος και όχι της εργασίας, χρειάζεται να εκδοθεί εθνικό νόμισμα.
Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ώστε να είναι εφικτή η «σεισάχθεια» και η χάραξη μιας χρηματοπιστωτικής πολιτικής δίκαιης, βιώσιμης με όρους ανάπτυξης και όχι καταστροφής ανθρώπων και επιχειρήσεων.
Ενεργοποίηση της κοινωνίας και ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος μακριά από λογικές ανάθεσης.
Κάθε εξαγγελία για «απεμπλοκή από τα μνημόνια» που δεν στηρίζεται σε αυτές τις προϋποθέσεις είναι είτε αφέλεια, είτε συνειδητή εξαπάτηση. 
Μόνο εάν η χώρα ανακτήσει τα στοιχειώδη εργαλεία χάραξης οικονομικής πολιτικής, όπως το νόμισμα, τη συναλλαγματική διακύμανση, τον καθορισμό των επιτοκίων, την εκπόνηση κρατικών προϋπολογισμών που δεν είναι υποχρεωτικά ισοσκελισμένοι,  μπορεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον συνεταιριστικό τομέα. Άρα η έξοδος από τη Νομισματική ένωση είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας.
Μόνο εάν η χώρα αφεθεί ελεύθερη να σχεδιάσει εμπορική, βιομηχανική, αγροτική πολιτική, να προστατέψει την εγχώρια παραγωγή, μπορεί να  αναγεννηθεί ένα μοντέλο ανάπτυξης με ωφελούμενους την εργασία, την περιβαλλοντική αειφορία, την κοινωνική συνοχή και όχι την κεφαλαιοκρατική συσσώρευση.  Άρα η ρήξη με το ασφυκτικό πλέγμα οδηγιών και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπορευματοποιούν τα πάντα και «κόβουν και ράβουν» την οικονομία μας στα μέτρα των πολυεθνικών, είναι επίσης μονόδρομος για την παραγωγική ανασυγκρότηση.   
                                               ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
                                        ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ & ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΡΑΤΙΑ
                    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
                          ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ & ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου