Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικά με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών - κενά & ελλείψεις - λειτουργία Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων

                       Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:
Κατόπιν οχλήσεων από συναδέλφους ειδικοτήτων - μελών του Συλλόγου μας διαπιστώσαμε ότι οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. αλλά και των ερχόμενων με απόσπαση από τη Δ/βάθμια και άλλα Π. Υ. Σ. Π. Ε. στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας εγείρουν ερωτήματα αναφορικά με την ορθή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί τοποθετήσεων εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα:
Στις τοποθετήσεις των συναδέλφων Αγγλικής από τη διάθεση δεν δόθηκαν όλα τα λειτουργικά κενά που είχαν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (τέλος Αυγούστου 2015) με αποτέλεσμα να παραμένουν στη διάθεση του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας περίπου 40 εκπαιδευτικοί Αγγλικών, ενώ υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.
Επιπρόσθετα στις τοποθετήσεις (από τη διάθεση) εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και Γερμανικών που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, δεχτήκαμε πολλά ερωτήματα συναδέλφων αναφορικά με την ορθότητα των μοριακών πινάκων με βάση τους οποίους έγιναν οι τοποθετήσεις.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και τα αιρετά μέλη του Π. Υ. Σ. Π. Ε. να ενημερώσουν εγγράφως το Δ. Σ. του Συλλόγου μας ...
με την προτροπή να εφαρμόζεται και να περιφρουρείται με κάθε τρόπο η κείμενη νομοθεσία (δημοσιοποίηση όλων των κενών πριν από τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, απαρέγκλιτη και σχολαστική τήρηση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας με την ευθύνη όλων των μελών του Π. Υ. Σ. Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, όχι τοποθετήσεις προσωρινές - δίμηνης διάρκειας - με την ευθύνη του Δ/ντή Εκπ/σης, οι οποίες τελικά καταλήγουν να ισχύουν για όλη τη χρονιά, απόλυτη διαφάνεια στην κατάρτιση των μοριακών πινάκων των εκπαιδευτικών που αφορούν την τοποθέτησή τους σε λειτουργικά κενά, ταυτόσημες διαφανείς διαδικασίες στις τοποθετήσεις και των αναπληρωτών συναδέλφων μας) και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.
Το Δ. Σ. του Συλλόογυ Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εκπαιδευτικών τα οποία απειλούνται και καταργούνται στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου στην προσπάθειά τους να «λειτουργήσουν» τα σχολεία και νηπιαγωγεία χωρίς μόνιμους διορισμούς, χωρίς πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών, με συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό για τις δομές ειδικής αγωγής, χωρίς δασκάλους στα ολοήμερα και χωρίς εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ και με καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.          Μαρούσι  6 - 9 - 2015 
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ      Αρ. Πρ.: 149
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 - 5      
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι        Προς: Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας
Τηλ. & Fax: 210 8020788       Κοινοποίηση: Αιρετά μέλη Π. Υ. Σ. Π. Ε.                                    
Πληροφ. Καββαδία Φ. (6932628101)     Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας
Email:syll2grafeio@gmail.com       Μέλη Συλλόγου μας   
Δικτυακός τόπο: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr
                                                      ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου