Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Προσφυγικό - μεταναστευτικό:Αναγκαία θεωρεί την σύγκληση Συνόδου Κορυφής σε επίπεδο αρχηγών κρατών, ο Γ. Πατούλης

Την αναγκαιότητα να ζητηθεί η σύγκληση έκτακτης συνόδου σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, τόνισε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης.  
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην τοποθέτησή του υπογράμμισε  την ανάγκη πέραν των μέτρων ανακούφισης των προσφύγων, να υπάρξει τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θέτει ως στόχο τη σύλληψη των προσώπων που ηγούνται των κυκλωμάτων διακίνησης προσφύγων και παράνομων μεταναστών. 
Πρόκειται για μια αναγκαία ενέργεια για την οποία δεν έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική πρωτοβουλία.
Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι για την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους Δήμους το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα πρώτιστης σημασίας. 
Ένα πρόβλημα που έχει ανθρωπιστική διάσταση αλλά επιπλέον δημιουργεί και ζητήματα εθνικής ασφάλειας.


«Δε θα το αφήσουμε στη τύχη του. Όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε προκειμένου όχι μόνον να αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκό ζήτημα, αλλά και να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. 
Πρέπει να αναδειχθεί η ανάγκη προστασίας των νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρώπης αλλά και να υπάρξει μια ουσιαστική οικονομική συνδρομή για την αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. 
Είναι θλιβερό να έχουν πάρει χρήματα νησιά άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως τα Κανάρια, και τα νησιά μας που δέχονται τόσους πρόσφυγες να μην έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας Μ. Δημόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Μ. Κωσταρής.
Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης επιχειρήθηκε να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τους τρόπους δράσης για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος του μεταναστευτικού. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια.
                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651,
                                  E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου