Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αποχώρησαν 19 από τον ΣΥΡΙΖΑ της ΟΜ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!!!

Λευκό μαντηλάκι αποχαιρετισμού & από τον Λ. Μαγιάκη
      Αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις στην παράταξη 
   της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου
Παρά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στης 25 Γενάρη & το ξεκάθαρο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, η κυβέρνηση & η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε στην Βουλή, ψήφισε και θα εφαρμόσει μαζί με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις της χώρας, ένα ακόμη σκληρότατο μνημόνιο, που θα διαλύσει ότι έχει απομείνει όρθιο στην Ελληνική κοινωνία.
Οι αποφάσεις αυτές της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετες με τις αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.
Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου, το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ντοκουμέντα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του κόμματος και που αρχικό στόχο, μέσα από την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, έχει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό.
Το νέο τρίτο μνημόνιο καταστρατηγεί όχι μόνο τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», αλλά και κάθε συλλογική και καταστατική διαδικασία και πολύ περισσότερο τη διπλή λαϊκή εντολή, δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη και του βροντερού ΟΧΙ με 62% στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη. 
Καταστρατηγεί επίσης τις «4 κόκκινες γραμμές» (εργασιακά, συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου) που και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε ως απαραβίαστες.
Στην Αριστερά οι αποφάσεις είναι πάντα συλλογικές και δεν παίρνονται εν κρυπτώ από καμιά «πεφωτισμένη» ηγετική ομάδα. Σε αυτό κατατείνει και η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που όρισε ότι το συνέδριο πρέπει να προηγηθεί οποιασδήποτε πιθανής εκλογικής διαδικασίας.
Το επιχείρημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Αριστερά θα διαχειριστεί καλύτερα το νέο, που συνεχίζει την πρωτοφανή βαρβαρότητα των ασκούμενων πολιτικών τα τελευταία πέντε χρόνια, μνημόνιο προς όφελος των ευάλωτων οικονομικά κοινωνικών ομάδων και σε βάρος διαπλεκόμενων μεγάλων συμφερόντων, απαντάται ρητά από το κείμενο της ίδιας της συμφωνίας που υπογράφτηκε : 
«Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά ΟΛΑ τα νομοσχέδια».
Η στάση και οι αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν την ισοπεδωτική άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι, άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν», στερώντας από την Αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα που πάντοτε είχε απέναντι στα αστικά κόμματα, την καθιστούν αναξιόπιστη και ενισχύουν την απήχηση της αντιμνημονιακής ρητορικής της φασίζουσας ακροδεξιάς.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια και που άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση , θα μας βρει απέναντι.
Δυστυχώς υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από την «αριστερή παρένθεση»: 
Η μετάλλαξη του κόμματος σε συστημικό κεντροαριστερό αρχηγοκεντρικό μόρφωμα, που θα απωλέσει οριστικά τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του και θα οδηγηθεί  στο μέλλον μέσα από καινούργιους εκβιασμούς σε εξευτελιστική ατίμωση.
Θα συνεχίσουμε κινηματικά και πολιτικά και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, για τη ρήξη με το σύστημα εκμετάλλευσης ενός ολόκληρου λαού, για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία, για να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες που εναπόθεσε σε μας ο λαός μας.
1)Βενιζέλος   Βαγγέλης
2)Γιαννόπουλος Γιώργος
3)Γιαννόπουλος Χρήστος
4)Δαβή Δώρα
5)Ηλιόπουλος Πάνος
6)Κιτσάκη Χριστίνα
7)Κοκκίνης Γιάννης
8)Κοντογιάννης Θανάσης
9)Μαγιάκη Γιώτα
10)Μαγιάκης Λευτέρης
11)Μπαντέκας Σπύρος
12)Μαυρογένης Αλέξανδρος
13)Μπιρμπίλης Δημήτρης
14)Πολίτης      Βασίλης
15)Ραυτόπουλος Δημήτρης
16)Τσόλης Γιώργος
17)Τόλιος Χρήστος
18)Φατούρος Σταύρος

19)Χατζηαθανασιάδης Βασίλης
                                                      ΠΗΓΗ:rproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου