Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το «ΝΑΙ» πέρα από οικονομικά μεγέθη ...

Απόψεις ... της Ελλης Παπαγγελή, υπ. Τομέα Αθλητισμού Β2 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ  
Την προηγούμενη Παρασκευή με το άκουσμα της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, ένας μεγάλος θυμός κυριάρχησε δικαιολογημένα προς την κυβέρνηση, αλλά και μία απορία. 
Γιατί κάνει δημοψήφισμα αφού λίγους μήνες πριν έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να υλοποιήσει το όποιο πρόγραμμα(!) της; 
Το λες δειλία, το λες ανευθυνότητα, το λες ανικανότητα. 
Το λες πολύ απλά «ρίχνω τις ευθύνες στον Έλληνα για να μην μου καταλογίσουν είτε την λήψη σκληρών μέτρων, είτε την χρεοκοπία».
Τα δημοψηφίσματα γενικώς, καλό είναι να περιορίζονται σε θέματα κοινωνικά και καθημερινά, και όχι σε θέματα που απαιτούν ειδίκευση. 
Συγγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε όλοι ικανοί να κρίνουμε την οικονομική πρόταση των θεσμών. Δεν είναι ελιτισμός, είναι απλή λογική. 
Γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουμε όλοι οικονομικά. 
Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν είναι θέμα προτίμησης, αλλά γνώσεων.
Παρόλα αυτά όμως, την Κυριακή ψηφίζουμε.
Και αφού μας δίνεται η δυνατότητα πρέπει να ψηφίσουμε όλοι. 
Και όχι για την πρόταση των θεσμών. 
Για την Ευρώπη θα ψηφίσουμε. 
Γιατί αξιοπρέπεια δεν είναι η τζάμπα μαγκιά προς τους Ευρωπαίους, το «ΟΧΙ» δηλαδή. 
Αξιοπρέπεια είναι να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί με εντιμότητα στις υποχρεώσεις της. Ψηφίζουμε, λοιπόν, «ΝΑΙ» και μαζί με αυτό ψηφίζουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαική Ένωση.
Όχι από Ευρω-λαγνεία, αλλά πολύ απλά και ξεκάθαρα για λόγους συμφέροντος. 
Το συμφέρον της χώρας μας είναι στην Ευρώπη. 
Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το εθνικό:
Μας συμφέρει το ΝΑΙ, γιατί μένοντας στην Ευρώπη διασφαλίζουμε τα σύνορά μας. Η θέση της Ελλάδας είναι ένα σταυροδρόμι που ανά τους αιώνες δεχόταν τις περισσότερες επιθέσεις από εξωτερικούς παράγοντες. 
Αν η Ελλάδα μείνει «ξεκρέμαστη» αμέσως κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα, και είναι απόλυτα λογικό.
«Βγαίνοντας» από την Ευρώπη, δεν γινόμαστε αναντικατάστατοι. Θα βρεθούν άλλες μικρότερες χώρες να προσχωρήσουν σε αυτήν, όπως τα Σκόπια. 
Τα οποία Σκόπια θα εισέλθουν στην Ευρώπη με το όνομα «Μακεδονία» φυσικά, καθιερώνοντας το και επίσημα στους λιγοστούς συμμάχους που έχουμε μέχρι τώρα σε αυτό το μεγάλο εθνικό ζήτημα.
Δεν μας εγγυάται κανείς την ασφάλεια από την λαθρομετανάστευση εξ Ανατολής. 
Σήμερα η Ελλάδα είναι ασπίδα της Ευρώπης για την λαθρομετανάστευση, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Ευρωπαίοι. 
Εκτεθειμένη και μόνη της η Ελλάδα, θα αποτελεί ασπίδα του εαυτού της και μόνο, πράγμα το οποίο δεν έχει την ίδια βαρύτητα.
Το «ΝΑΙ» λοιπόν, που θα πούμε την Κυριακή, έχει τεράστια σημασία για την εξωτερική πολιτική και την διπλωματία. Καλούμαστε να πούμε ξεκάθαρα ποιους θέλουμε για συμμάχους μας. Την Ευρώπη, που έχει αποδείξει την στήριξή της στην Ελλάδα κατά τη νεότερη ιστορία ή χώρες αναξιόπιστες και ανίσχυρες; 
Πού θέλουμε να βλέπουμε την Ελλάδα στον χάρτη; Δίπλα στην Δύση και σε χώρες με κοινές παραδόσεις και κοινές αξίες όπως η δημοκρατία και ο φιλελευθερισμός ή δίπλα σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που θα έδιναν τα πάντα για να είναι στην θέση μας;
 Το «ΝΑΙ» είναι εθνική υπόθεση...
ΠΗΓΗ:bita2onned.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου