Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Περισσότερο ανήσυχοι για το μέλλον, μετά το διάγγελμα Τσίπρα»

Δήλωση του Γ. Πατούλη, Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. 
Ο κ. Πρωθυπουργός με το νέο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό επιβεβαίωσε ότι την Κυριακή οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα κείμενο που πλέον δεν ισχύει και για το οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τις αντιπροτάσεις της.
Ο κ. Πρωθυπουργός ομολογεί με τον τρόπο αυτό έμμεσα ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος δεν είναι μια πράξη που διευκολύνει την εθνική προσπάθεια, αλλά εξυπηρετεί απλά κομματικές σκοπιμότητες.
Αυτά που δεν μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, είναι
Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο των μισθών και των συντάξεων τους, στο σύνολο των καταθέσεων τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται σε ουρές ντροπής μπροστά από τα ΑΤΜ.
Πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά και οι επιχειρήσεις;


Με ποιες ενέργειες θα αποκατασταθεί η εικόνα ομαλότητας στη χώρα και την αγορά, ώστε να μην χαθεί οριστικά και αμετάκλητα η τουριστική περίοδος;
Με ποιο τρόπο εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι από σήμερα η χώρα έχει χρεοκοπήσει και οι εγγυήσεις των Τραπεζών δεν επαρκούν για να καλύψουν τα δάνεια που έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Για ποιο λόγο επιμένει στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος πάνω σε ένα διακύβευμα που πλέον δεν ισχύει, όπως ο ίδιος ομολόγησε.
Σε αυτά τα ερωτήματα δεν απάντησε ο Πρωθυπουργός. 
Κι αυτό μας καθιστά περισσότερο ανήσυχους για το μέλλον.
Στα ερωτήματα αυτά όμως θα δώσουν απαντήσεις με την ψήφο τους οι πολίτες. 
Στις 5 Ιουλίου οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν:
ΝΑΙ στην παραμονή  της χώρας μας στην Ευρώπη, 
ΝΑΙ στο ευρώ, 
ΝΑΙ στην ασφάλεια και σταθερότητα, 
ΝΑΙ στην ενότητα όλου του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου