Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Παραληρηματικό» το διάγγελμα Πατούλη στο Δ.Σ. υπέρ του «ΝΑΙ»!!!

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών υπέρ του «ΟΧΙ» Αμαρουσίου
Το απόγευμα της 1ης Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 
Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε ως μόνο θέμα προς συζήτηση, οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία.
Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης αντί να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα και τις πτυχές του ως θεσμικός εγγυητής της ομαλής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην πόλη μας, αποφάσισε να εκφωνήσει το ατομικό, παραληρηματικό του διάγγελμα υπέρ του «ΝΑΙ». 
Με τις ακραίες εκφράσεις του αποκαλύφθηκε η πραγματική του ιδιότητα στην πόλη μας:
Είναι εκπρόσωπος του σκληρού πυρήνα της μνημονικής πολιτικής των τελευταίων 5 ετών.
Είναι βασικό μέλος του συστήματος συμφερόντων της ολιγαρχίας που οδήγησε τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας στην καταστροφή.
Στη συνεδρίαση μίλησε ως εγκάθετος της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρούσι, ο οποίος είχε την αλαζονεία να ζητήσει μέχρι και την παραίτηση της νόμιμης κυβέρνησης του τόπου, επειδή αποφάσισε το δημοψήφισμα!
Εφάμιλλη αλαζονεία με αυτή του Γ. Πατούλη, μόνο ο απερχόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έχει επιδείξει τις τελευταίες ημέρες και οι επικεφαλής της επιτροπής στήριξης του «ΝΑΙ», δηλαδή οι απολογητές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπως εμφανίστηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου νωρίτερα την Τετάρτη 1|07|15 σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας. 

Όχι τυχαία, ο Γ. Πατούλης βρισκόταν στο κέντρο του πάνελ των ομιλητών.
Μετά το διάγγελμά του ο Γ. Πατούλης, κατά απαράδεκτο και ασεβή τρόπο για τους κανόνες της δημοκρατίας, εγκατέλειψε τη συνεδρίαση για να πάει σε άλλες υποχρεώσεις του που δεν αφορούσαν την πόλη του Αμαρουσίου.
Αδιαφόρησε για τους υπόλοιπους μετέχοντες στη συνεδρίαση ή τους παρευρισκόμενους πολίτες. Όσους ενδεχομένως θα είχαν να πουν κάτι για το θέμα ή για να ασκήσουν κριτική στα λεγόμενα του.
Η συνέχεια όμως ήταν ακόμη χειρότερη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όταν άρχισαν να μιλούν οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση και έτσι, αυτή αναγκαστικά έληξε. 
Με λίγα λόγια, παρέστησαν στη συνεδρίαση για να χειροκροτήσουν - άφωνα - το διάγγελμα του επικεφαλής της παράταξής τους, του ουσιαστικού προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου, και μετά, αδιάφοροι και ανεύθυνοι, αποχώρησαν.
Αυτή η συμπεριφορά του Γ. Πατούλη και η αντίστοιχη των συμβούλων του, εξηγήθηκε λίγο αργότερα απολύτως. Ήταν προσυνεννοημένη. 
Ήθελαν να μην δώσουν την ευκαιρία να ακουστεί καμία άλλη άποψη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια, να αδειάσει η αίθουσα, αφού είχε παραχωρηθεί στη νομαρχιακή επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για να συζητηθεί η οργάνωση τους για την καμπάνια υπέρ του «ΝΑΙ» στην πόλη μας.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών υπέρ του «ΟΧΙ» δεν έχει κανένα πρόβλημα να ασκεί ο καθένας το δικαίωμα του να τάσσεται ελευθέρως υπέρ του «ΝΑΙ» είτε έχει αξίωμα, είτε όχι. 
Το αντίθετο μάλιστα. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα επικροτούμε και συμμετέχουμε ολόψυχα στο δημοψήφισμα, διότι δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο.
Ακόμη και σε αυτούς που υβρίζουν το δημοψήφισμα, όπως ο Γ. Πατούλης.
Όμως καταγγέλλουμε εκείνους που υποκρίνονται τους δήθεν ανεξάρτητους τοπικούς πολιτικούς, δήθεν πέρα από κομματικά και άλλα συμφέροντα, προκειμένου να υφαρπάζουν τις ψήφους καλόπιστων πολιτών.

Αυτού του είδους την πολιτική εξαπάτηση έκανε στις περσινές δημοτικές εκλογές ο Πατούλης (και άλλοι όμοιοι του ανά την Ελλάδα) αποσπώντας ένα διακομματικό ποσοστό ψήφων. Τώρα, στην κρίσιμη στιγμή, ερήμην των καλόπιστων πολιτών, το χρησιμοποιεί και πάλι, υπέρ των δικών του κομματικών και ατομικών συμφερόντων.
Καταγγέλλουμε επίσης, τη χρήση του δημοτικού συμβουλίου, των δημοτικών υποδομών, ακόμη και των δημοτικών χρημάτων, για την καμπάνια Πατούλη υπέρ του «ΝΑΙ».
Το πρώτο έγινε με την κατασκευή της αναφερόμενης μεροληπτικής συνεδρίασης,
το δεύτερο έγινε με τη χρήση της αίθουσας του ΔΣ εις βάρος της συνεδρίασης από τη νομαρχιακή της ΝΔ, τη χρήση της ιστοσελίδας του Δήμου για τις ανακοινώσεις Πατούλη υπέρ του «ΝΑΙ» αλλά και την παράνομη χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των δημοτών για αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου υπέρ του «ΝΑΙ»,  
το τρίτο απειλήθηκε να γίνει με δηλώσεις του Γ. Πατούλη, ότι δεν θα διαθέσει ούτε ευρώ για το δημοψήφισμα. Λες και διαχειρίζεται τα δικά του λεφτά και όχι αυτά των δημοτών για τις ανάγκες τους, όπως είναι η άσκηση των δημοκρατικών τους καθηκόντων.
Για εμάς:
Το δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι η μοναδική ευκαιρία ευθύνης για 
τον κάθε πολίτη, προκειμένου μόνος του να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή του.
Θα αποτελέσει τον καταλύτη θετικών εξελίξεων για τη χώρα 

και την Ευρώπη.
Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να αποκαλυφθεί ο ρόλος «κάποιων», σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Εμείς θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή όλων των πολιτών του Αμαρουσίου με ένα σίγουρο και πολύ δυνατό «ΟΧΙ», όλοι οι θετικοί στόχοι θα επιτευχθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Στις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε:
για την Ελλάδα και την ιστορία της,
για να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε,
για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων,
για την Ευρώπη των ισότιμων κρατών μελών.
Για τη ζωή που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας ΤΩΡΑ.
Ψηφίζουμε καθαρά και πολύ δυνατά «ΟΧΙ»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου