Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στις ΗΠΑ με «γραβάτα αμερικανική σημαία», ο Γ. Πατούλης!!!

Ειλικρινά δεν το είχαμε παρατηρήσει…Το είδαν όμως χρήστες των social media και από εκεί «φωτιστήκαμε» και εμείς.
Οπως γνωρίζετε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις ΗΠΑ για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου από την ομογένεια, μαζί με τον Πάνο Καμμένο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο(που είναι γνωστός για τα στεφάνια που καταθέτει στη μνήμη των ΝΑΖΙ που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα) και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ…
Και μπορεί ο κ. Πάνος Καμμένος να προκάλεσε αίσθηση(απελευθερωμένος προφανώς από το άγχος των ψεκασμών), με την πρόταση που έκανε στην  υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ(αρμόδια για Ευρωπαϊκά θέματα), Βικτόρια Νούλαντ  για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ποσοστό 70-30%, ωστόσο την παράσταση «έκλεψε» ο Δήμαρχός μας, πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.  
Σίγουρα απορείτε & αδημονείτε να μάθετε το λόγο…
Μα η εμφάνισή του!!!
Παρουσιάστηκε κομψότατος όπως πάντα, φορώντας όμως γραβάτα … με την αμερικανική σημαία!!!
Αγνωστον εάν του τη διάλεξε η σύζυγός του Μαρίνα, αλλά μικρή σημασία έχει ,καθ΄ ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναματαγίνει!!!
Είπαμε, ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν», αλλά όχι και έτσι…
Σύμμαχοι είμαστε με τις ΗΠΑ, όχι υποτελείς.
Όπως εκ των πραγμάτων  αποδεικνύεται, ορισμένοι εκεί στο Τσιφλικάτο της Δεξιάς, το «προτεκτοράτο»… το έχουν στο αίμα τους!
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο Δήμαρχός μας & Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας της 33ης Οδού σε Οδός Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, καθώς και στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Σοφοκλή, στην πλατεία Αθηνών.
Επίσης, ο κ. Πατούλης συμμετείχε την Κυριακή 29 Μαρτίου στη δοξολογία, καθώς και στη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν προς τιμή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Α. Κουόμο και τον Δήμαρχο της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.
Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ’ ιδίαν και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την εθνική προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα και οι πολίτες της προκειμένου να εξέλθουμε από την κρίση, καθώς και για τα ζητήματα της
Ομογένειας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλα.
Επίσης, ο ίδιος ήταν ομιλητής στην εκδήλωση της Oμοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία επιφανών εκπροσώπων της Ομογένειας, αλλά και του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Α. Κουόμο.
===================================================================
Εχοντας επίσης ως στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη στήριξη των νέων γιατρών, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που λάβαμε, ο Γ. Πατούλης άνοιξε νέους δρόμους συνεργασίας με την Ομογένεια της Αμερικής

Συγκεκριμμένα ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α είχε επαφές με παράγοντες της Ομογένειας με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας για τη συνδρομή των νέων γιατρών που πάνε για εκπαίδευση ή για εργασία στην Αμερική, με δυνατότητες υποτροφίας ή φιλοξενίας. Ακόμη συζητήθηκε η συνδρομή της Ομογένειας σε συνεργασία με την Εκκλησία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι έχει ήδη υπάρξει αδελφοποίηση του Ι.Σ.Α με την Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης η οποία διατηρεί γραφείο στον Ι.Σ.Α για την υποστήριξη των νέων γιατρών που αναζητούν είτε εργασία είτε προοπτική εκπαίδευσης στην Αμερική.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής και η Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η κρίση στη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και οι φιλανθρωπικές δράσεις των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων για την υποστήριξη και την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Πρόεδροι των Ενώσεων κ.κ. Σ. Μεζίτης, και Γ. Λιακέας, ενώ συμμετείχαν και οι πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Γ. Ηλιόπουλος, και Β. Φιλίππου, αντίστοιχα, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Φ. Φράγκος, και πολλοί παράγοντες της Ομογένειας που συνεχώς συνεισφέρουν για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, τόνισε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ομογένειας και του ελληνικού λαού δίνει προοπτική και ελπίδα. Ήδη η συνεισφορά της Ομογένειας και της Εκκλησίας της Αμερικής ήταν πολύτιμη καθώς στήριξαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησε ο Ι.Σ.Α. με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πριν 2,5 χρόνια, από την πρώτη στιγμή με την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού που κάλυψαν σημαντικές ανάγκες. Προσδοκούμε σε ακόμα πιο στενή συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού και των νέων γιατρών μας».
Σημειώνεται ότι ο Γ. Πατούλης, παρήλασε μαζί με τους γιατρούς της Ομογένειας συμμετέχοντας στην πανηγυρική παρέλαση που έγινε στην 5η Λεωφόρο για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ι.Σ.Α συμμετέχει στους εορτασμούς τιμώντας την Ομογένεια.
                ΠΗΓΗ:www.tribune.gr & www.maroussi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου