Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, η Περιφερειακή αρχή Αττικής

                                     Γιώργος Κουμουτσάκος:
Η αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται
 Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», Γιώργος Κουμουτσάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«H Περιφερειακή αρχή Αττικής καλείται, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
Εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι επιβλαβής για τους πολίτες και το περιβάλλον, όπως διακήρυττε όλο το προηγούμενο διάστημα;
Εάν ναι, πώς είναι δυνατόν να κατευθύνει πολύτιμους πόρους της Περιφέρειας σε ένα έργο, το οποίο, όπως έχει δεσμευθεί, σκοπεύει να καταργήσει στο πλαίσιο της ριζικής αναθεώρησης που η ίδια έχει εξαγγείλει;
Μόνον μια ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα αυτά μπορεί να είναι βάση συζήτησης για τη λήψη αποφάσεων. 
Η κατά συρροήν αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται».
Σημειώνεται σχετικά ότι την 30η Μαρτίου 2015 συνεκλήθη έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λόγω του «κατεπείγοντος χαρακτήρα των θεμάτων ημερήσιας διάταξης», μεταξύ των οποίων η  «10η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών στο έργο: 
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Δ.Α. ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ’’ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ’’ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ».
Η Περιφερειακή διοίκηση εισηγήθηκε, δηλαδή, τη δέσμευση πόρων της Περιφέρειας Αττικής για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου. 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με παλαιότερες τοποθετήσεις της πλειοψηφούσας παράταξης, η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ «αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, και λειτουργεί σε βάρος των πολιτών και του περιβάλλοντος». 
Επιπλέον, η Περιφερειακή διοίκηση έχει δεσμευθεί να καταθέσει την πρότασή της για μια ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου