Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου:Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση ο «Βασιλιάς Λήρ» έργο του Σαίξπηρ στον ποιητικό χώρο του Θεάτρου «Βαφείο - Λάκης Καραλής» σαν ένα δραματικό λαϊκό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, φαντασία, ποίηση, ρεαλισμό και πολιτική άποψη.
                                                 Το Σάββατο 28/03/2015 και ώρα 20:30μ.μ.
                                                     Στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής»
                                      Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115,Βοτανικός
Πρωτοβουλία για την στήριξη των ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων ηθοποιών.
Το αριστούργημα του Σαίξπηρ παρουσιάζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο «Βαφείο -Λάκης Καραλής
Ο «Βασιλιάς Ληρ», το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά σε μετάφραση από τα αρχαία αγγλικά, δηλ. την πρώτη έκδοση του 1608 (Quarto) που κυκλοφόρησε στην Αγγλία την εποχή που ο Σαίξπηρ παρουσίαζε τον Ληρ με τον 25μελή θίασό του.
Το θέμα της παράστασης, σύμφωνα με τη ματιά του σκηνοθέτη, είναι η περιπέτεια τού ανθρώπου μετά από μια αναπάντεχη ολική πτώση του, μετά δηλαδή από τότε που θα στερηθεί για διάφορους λόγους όλα τα αγαθά που απέκτησε, όπως η στέγη, η δύναμη, η εξουσία, τα νιάτα, η ομορφιά, τα λεφτά, η οικογένεια, το κύρος. 
Οι δημιουργοί επιχειρούν να ξαναδιαβάσουν το έργο του Σαίξπηρ σαν ένα δραματικό λαϊκό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, φαντασία, ποίηση, ρεαλισμό και πολιτική άποψη.
                                                            ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου