Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Για τις εκκαθαρίσεις των κοινωφελών επιχειρήσεων

Οι εισηγήσεις της διοίκησης Πατούλη για την ανάληψη των υποχρεώσεων των οφειλών των κοινωφελών επιχειρήσεων από το Δήμο Αμαρουσίου, ύψους περίπου 2,5 εκ. ευρώ, έχουν ένα μεγάλο έλλειμμα : Την ανάληψη ή απόδοση των πολιτικών ευθυνών.
Η σημερινή ψήφος δεν μπορεί να είναι παραταξιακή. Δεν μπορεί να υποταχθεί στη λεγόμενη «παραταξιακή πειθαρχία» ούτε να αναγορευτεί σε «ψήφο εμπιστοσύνης» στη διοίκηση του Δήμου.
Η σημερινή ψήφος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναφέρεται στην αποδοχή ή μη της αδιαφάνειας στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων, παλαιότερα επί Τζανίκου, των κοινωφελών επιχειρήσεων μετέπειτα.
Όταν αποδεικνύεται, από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις της Κατερίνας Ψάλτη και του Δημήτρη Κουτσουβέλη, εμπεριστατωμένα, με αποδείξεις, η πλήρης αδιαφάνεια, η πλήρως ελλειμματική παρουσίαση της εκκαθάρισης, η θετική ψήφος δεν υπηρετεί το πνεύμα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, δεν υπηρετεί το πνεύμα που επιτάσσει η κρίσιμη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Η θετική ψήφος δεν υπηρετεί το πνεύμα που ζητά η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας
Ποιος λειτουργούσε τις επιχειρήσεις από το 2011 έως τον Ιούλιο του 2013 ;
Πού είναι οι ισολογισμοί έναρξης και λήξης των εκάστοτε περιόδων ;
Πώς και με ποια κριτήρια πληρώθηκαν κάποιοι προμηθευτές και με ποια κριτήρια κάποιοι άλλοι δεν πληρώθηκαν και ας είχαν κάποιοι δικαστικές αποφάσεις με το μέρος τους ;
Πώς υπολογίζονται αυθαίρετα οι οφειλές της επιχείρησης προς Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ. στο 1 εκατομμύριο ευρώ και γιατί να μην είναι ας πούμε 9.000.000 ευρώ ;
Σε αυτή την ψηφοφορία εκτός από την πολιτική ευθύνη που θα έχουν εκείνες και εκείνοι που θα υπερψηφίσουν αυτές τις εκκαθαρίσεις, υπάρχει και ατομική ευθύνη.
Δεν το λέμε με καμία απειλητική διάθεση. Το λέω με συμπάθεια.
Το λέμε επειδή είμαστε, από θέση αρχής, απέναντι σε οποιαδήποτε αδιαφανή διαδικασία. Και θα είμαστε σ’ όλη τη διαδικασία που θα ακολουθήσει μια πιθανή θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλούμε να σκεφτείτε αντικειμενικά και να απαντήσετε στον εαυτό σας εάν πειστήκατε από τον εκκαθαριστή τόσο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, όσο και για τα στοιχεία που αναγράφονται και δεν αναγράφονται.
Σας καλούμε να μη δώσετε θετική ψήφο σε αυτές τις εισηγήσεις. Σας καλούμε να ζητήσετε την απόσυρση των θεμάτων και να ξαναέρθουν με πληρέστερες εισηγήσεις, σωστές εκκαθαριστικές εκθέσεις και απόδοση ευθυνών. 
 Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε απαιτείται περισσότερη διαφάνεια, απόλυτος έλεγχος σε όλα και όλους. Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη και θα γίνει απαιτητή από τις επόμενες γενιές που θα τη ζητήσουν για όσα έπραξε ο καθένας και η καθεμιά χωριστά.
Π. Κούκουζας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου