Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Φίλοι του Δάσους Συγγρού:Ευχετήριο γράμμα της προέδρου Χρυσάνθης Θεοδωρακοπούλου

Αγαπητά μέλη & φίλοι, Επ’ ευκαιρία των Χριστουγέννων, αγαπημένης εποχής για μικρούς και μεγάλους, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας να νιώσουμε τον συμβολισμό αυτής της μεγάλης γιορτής μέχρι τα τρίσβαθα της ψυχής μας. 
Και όπως η φύση γιορτάζει τον ερχομό μιας υπέροχης αυγής που αναδύεται μέσα από το πιο βαθύ σκοτάδι, έτσι και εμείς να διαλύσουμε κάθε φόβο που νιώθουμε και να προχωρήσουμε αποφασιστικά σε μια καινούργια πνευματική γέννηση, όπου το όραμα ενός καλύτερου κόσμου και η αγάπη προς το συνάνθρωπο και το περιβάλλον θα κυριαρχήσει στις ψυχές, τα λόγια και τις πράξεις μας.
Η χρονιά που πέρασε είχε πολλές προκλήσεις και δυσκολίες για όλους αλλά πάνω απ’ όλα για τη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι εθελοντικοί φορείς να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος ευθύνης και αγώνων για να μπορέσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη να μη χαθούν.
Οι δικοί μας αγώνες, ταγμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος και του Κληροδοτήματος της Ιφ. Συγγρού ήταν δύσκολοι, επίμονοι.
 Άλλες φορές «σκόνταψαν» και άλλες «καρποφόρησαν»...
Σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων του συλλόγου για το 2014, υπήρξε το εγχείρημα της ανασύστασης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ι.Γ.Ε. Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Ινστιτούτο, ριχτήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα η Βιβλιοθήκη να έχει πάρει ήδη μια ικανοποιητική μορφή.
Τα εμπόδια πολλά. Οι προσπάθειες αποδυνάμωσης του Ι.Γ.Ε. - ηθελημένα ή μη – συνεχείς. 
Το προσωπικό του ελάχιστο, το έργο πολυδάπανο, οι πόροι μηδαμινοί. Απευθυνθήκαμε σε πολλούς φορείς αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που εκδήλωσαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν.
Παρ’ όλα αυτά πάντα υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις που συνδράμουν καθοριστικά στο έργο που έχουμε αναλάβει. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό με όσα μέσα διαθέτουμε και διεκδικώντας το κάτι παραπάνω με κάθε δυνατή ευκαιρία.
και που αφορούν τα δικά μας έργα, τα δικά μας οράματα αλλά και την τύχη του Κληροδοτήματος και του Δάσους.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ και πάλι το πνεύμα των Χριστουγέννων να αντηχεί σε κάθε γωνιά του Δάσους μας, φέρνοντας την αναζωογόνηση που τόσο χρειάζεται! 
Αλλά πάνω απ’ όλα να αντηχήσει μέσα μας, δυναμώνοντας τη θέληση για προσφορά και υπηρεσία προς το συνάνθρωπο και το περιβάλλον!
                                                      Η πρόεδρος του Συλλόγου
                                                   Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου
                                                                 dasosygrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου