Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση κατά των διοδίων στις 12:00 μ.μ. στον κόμβο Βαρυμπόμπης

       Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου
Η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με μια φωνή δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεση τους στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο και ζητούν την απομάκρυνση των διοδίων από την Αττική.
Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις, ενάντια στην παράλογη κυβερνητική πολιτική της τοποθέτησης νέων διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο, η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τους τρεις Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου, και Ωρωπού πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης.
Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βορειανατολικής Αττικής αναγκάζονται καθημερινά να πληρώνουν ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό για τις μετακινήσεις τους.
Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ κόστος των διοδίων χρησιμοποιούν ημιτελής και επικίνδυνους παραδρόμους και εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και ταλαιπωρία σε δρόμους αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Ο αποκλεισμός και ο οικονομικός στραγγαλισμός των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής πρέπει να σταματήσει.
Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και σε αυτό πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.
Επειδή η κατάργηση των υφιστάμενων μετωπικών και πλευρικών διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα είναι επιβεβλημένη και η εγκατάσταση νέων διοδίων παράλογη και απαράδεκτη, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού καλούν τους πολίτες καθώς και φορείς και συλλογικότητες στην συγκέντρωση της Κυριακής.
                                                      Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε
                                                              ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
                                                                      Στις 12:00 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου