Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Τα πήρε όλα & έφυγε» από το Μαρούσι, η «Χρυσή Αυγή»!!!

Η μετακόμιση έγινε με συνθήκες μυστικότητας...
Εκλεισαν τα γραφεία της της Τ.Ο. της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι στη λεωφ. Κηφισίας 141, λίγες μέρες μετά από σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών.
Τα γραφεία έβαλαν λουκέτο την Κυριακή το βράδι όπου οι νεοναζί κατέβασαν την πινακίδα μετά κι από τις αντιδράσεις του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος είχε καταθέσει εξώδικο με το οποίο ζητούσε από τη «Χρυσή Αυγή» να αποχωρήσει από τον χώρο, στον οποίο έχει εγκατασταθεί αυθαίρετα, χωρίς την υπογραφή μισθωτήριου συμβολαίου.
Όπως είχε γίνει γνωστό οι χρυσαυγίτες εγκαταστάθηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας τον περασμένο Ιούλιο, αφού διαπραγματεύτηκαν με τον γιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν ήταν εξουσιοδοτημένος για να ενοικιάσει το ακίνητο.
Η μετακόμιση έγινε με συνθήκες μυστικότητας, ενώ ακόμα και η εκδήλωση των εγκαινίων στις 11 Ιουλίου ανακοινώθηκε ελάχιστες ώρες νωρίτερα για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Τα εγκαίνια των γραφείων είχαν την «υποδοχή»  σειράς αντιφασιστικών εκδηλώσεων στο Μαρούσι. Την προηγούμενη εβδομάδα ίχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Μαρούσι.
Την Πέμπτη 16/10, έγινε η συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου κι ακολούθησε πορεία μέχρι τα γραφεία των Nεοναζί στη λεωφ. Κηφισίας.
Η διαδήλωση οργανώθηκε από την αντιφασιστική πρωτοβουλία που έχει συγκροτηθεί, με αφορμή το άνοιγμα της φασιστικής γιάφκας το περασμένο καλοκαίρι και συσπειρώνει σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής.
«Είμαστε εδώ συμμετέχοντας ως σύλλογος δασκάλων στην αντιφασιστική πρωτοβουλία και την πορεία ενάντια στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι. Διεκδικούμε το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας»  δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη  Δημήτρης Πολυχρονιάδης, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΚΕΕΡΦΑ.
«Ο αγώνας που δίνουμε ενάντια στους φασίστεςδολοφόνους του Παύλου Φύσσα είναι διπλός. Είναι αγώνας για να τουςπεριθωριοποιήσουμε μέσα στην κοινωνία κι αγώνας για να τους πετάξουμε έξω απότα συνδικάτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν προσπάθειες να διεκδικήσουν την κάθοδό τους στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων των δασκάλων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά με άμεση κινητοποίηση του εργατικού κι αντιφασιστικού κινήματος, το ψηφοδέλτιό τους ακυρώθηκε. Δεν πρόκειται να τους ανεχτούμε ούτε στα συνδικάτα, ούτε στις γειτονιές μας. Την ίδια προσπάθεια κάνουμε και μέσα στα σχολεία που η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο στα μυαλά των μαθητών».
                                 ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου