Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΩΝ & στην ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου!


Στην ομιλία του Πανοσιολογιότατου Ηγούμενου της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, με θέμα:
«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα»
στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού και ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αμαρουσίου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμό, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων του Κλήρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, συνεχάρη τον ομιλητή π. Εφραίμ, όπως, επίσης, την Ιερά Μητρόπολη και τον Ιερό Ναό για την κοινή τους πρωτοβουλία με την ευκαιρία της γενέθλιας επετείου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό...

«τον συναρπαστικό αυτόν διδάσκαλο που εκλαΐκευε τις μεγάλες θεολογικές έννοιες και με απλά λόγια και ζωντανά παραδείγματα τις έκανε προσιτές στο απλοϊκό ακροατήριό του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 κορυφώθηκαν με την ομιλία του Πανοσιολογιότατου π. Εφραίμ, και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 με την ομιλία του Γεώργιου Παπανικολάου με θέμα:
 «Από το 1814 έως το 2014, 200 χρόνια αυτοτελείς εκδόσεις και επανεκδόσεις για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό» και τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου