Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σε 56 εκ. € ανέρχονται τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου προς το ΙΚΑ!!!

 Τα«έκρυβε επιμελώς» ο Γ. Πατούλης, ισχυρίζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση ...
Σε ποσό πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη σε ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας προς το ΙΚΑ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2014: χρέη που καλείται να αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου. 
Τα χρέη αυτά αφορούν εργοδοτικές εισφορές που δεν αποδόθηκαν στο ΙΚΑ υπέρ των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, από αυτά 33 είναι κύριες εισφορές και τα υπόλοιπα 23 προσαυξήσεις και πρόστιμα. 
Εξ αυτών τα 26 εκ. δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της δημαρχίας του Γ. Πατούλη,  περί τα 12εκ. κατά την περίοδο δημαρχίας Τζανίκου, ενώ 18 εκ. αντιστοιχούν στην περίοδο από 1-1-2006 μέχρι 31-3-2008, χωρίς να είναι γνωστό πόσα δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο Πατούλη που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου από το Γενάρη του 2007.
Η αποκάλυψη αυτή αφήνει έκθετο τον κ. Πατούλη ο οποίος προεκλογικά και σε όλους τους τόνους διαβεβαίωνε τους Μαρουσιώτες ότι ο πίνακας οφειλών του Δήμου ανερχόταν μόνο σε 2 εκ. ευρώ, για να επιδείξει τη δήθεν διαχειριστική του ικανότητα.
Ο Γ. Πατούλης συνειδητά απέκρυψε την αλήθεια προεκλογικά, αφού γνώριζε πλήρως τα ανωτέρω χρέη προς το ΙΚΑ και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις της παράταξής μας ουδέποτε τα αποκάλυψε, ακόμα και μέχρι σήμερα.
Αποδεικνύεται με τον πιο φανερό τρόπο η αναξιοπιστία της διοίκησης Πατούλη, η υποβάθμιση της νοημοσύνης των πολιτών από πλευράς του και η χρησιμοποίηση παλαιοκομματικών μεθόδων απόκρυψης της αλήθειας για να πετύχει την επανεκλογή του.
Είναι προφανές ότι ο Δήμος αναλαμβάνοντας αυτά τα χρέη θα αναγκαστεί να προβεί σε ρύθμιση που - ακόμα και αν διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις - θα επιβαρύνει δυσβάστακτα τον προϋπολογισμό του τουλάχιστον κατά 3 - 5εκ. το χρόνο επιπλέον των 5εκ. που είναι οι ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις για τα υπάρχοντα δάνεια.
Αυτά τα ποσά σε ένα προϋπολογισμό συνολικών πραγματικών εσόδων περίπου 50 εκ.€ θα αφαιρέσουν κάθε δυνατότητα από το Δήμο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, να προβεί σε αναπτυξιακά έργα και να ανανεώσει τον μηχανολογικό και κτιριακό του εξοπλισμό, να συντηρήσει τα κοινωνικά πολιτιστικά και αθλητικά του προγράμματα. 
Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που ιδιωτικοποιεί τα δύο τελευταία προκειμένου να τα πληρώνουν αποκλειστικά οι δημότες.
Τα χρέη προς το ΙΚΑ δεν εμφανίζονται στο σχέδιο Προϋπολογισμού που απέστειλε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή στο Παρατηρητήριο ΟΤΑ και αναμένεται να τον επιβαρύνουν, όταν αυτά βεβαιωθούν από το ΙΚΑ προς το Δήμο.
Κατά τα άλλα, ο κ. Πατούλης στη συνέντευξη της 4-10-14 στην εφημερίδα «Αμαρυσία» ισχυριζόταν πομπωδώς:
 «τα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας έχουν μπει πλέον σε μια σειρά».
Με αυτές τις πρακτικές η διεκδίκηση εκ μέρους του κ. Πατούλη της προεδρίας της ΚΕΔΕ για να φέρει την «ανατροπή» στην Αυτοδιοίκηση φαντάζει αστείο που μόνο η επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπολύει ή ο κομματικός πατριωτισμός μπορεί να πείσει ορισμένους να τον προκρίνουν.
Μετά την μετεκλογική καταγραφή της «αγαστής συνεργασίας» με την Χρυσή Αυγή, μετά την αποκάλυψη της συγκάλυψης για τα πλαστά πτυχία συγγενών των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης Πατούλη με τα οποία είχαν καταλάβει θέσεις υπαλλήλων στο Δήμο, μετά τις αποκαλύψεις για τα τεράστια χρέη του Δήμου σε δημόσια ταμεία, το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι άλλο έχει αποκρύψει ο Γ. Πατούλης από τους πολίτες στην προσπάθειά του να διατηρήσει στην κατοχή του τη θέση του δημάρχου Αμαρουσίου;
 Μαρούσι, 16 Οκτώβρη 2014.

                                        ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 
                                                                 giatomarousi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου