Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Με ...ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ τα μαθήματα Υγιεινής Διατροφής σε παιδιά, από την «Παιδειατροφή - EPHE»!!!



Τους καρπούς των λαχανόκηπων τους περισυνέλλεξαν οι μαθητές σε εννέα Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας «Παιδειατροφή - EPHE» στο οποίο συμμετέχει πιλοτικά και αποκλειστικά από την Ελλάδα ο Δήμος Αμαρουσίου μαζί με άλλες έξι ευρωπαϊκές πόλεις. Με την ευκαιρία της περισυλλογής των καρπών των προσπαθειών τους μέσα από αυτή τη βιωματική διαδικασία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τόσο τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς όσο και εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση του οποίου πραγματοποιήθηκε η όλη δράση.

Συμμετέχοντας οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου, του 3ου & 11ου, 4ου, 6ου, 8ου, 10ου, 15ου και 16ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα, τον Απρίλιο φύτεψαν βότανα και λαχανικά σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο σχολείο τους, παρακολούθησαν και φρόντισαν για την ανάπτυξή τους, και όμοια με τη βιωματική διαδικασία της φύτευσης, συμμετείχαν με τη βοήθεια των επιβλεπόντων στο πρόγραμμα γεωπόνων Βασίλη Βουτσιώτη, και Χρήστου Λαφτσή, στη συγκομιδή των καρπών.
Κάθε μαθητής έκοψε τον δικό του καρπό και στο τέλος της δράσης της συγκομιδής, σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού μοιράστηκαν τη «σοδειά» τους.
Στο πλαίσιο του έργου καλλιεργήθηκαν κατεξοχήν εποχιακά φυτικά είδη λαχανόκηπων -κρεμμύδια, σκόρδα, σέλινο, μαϊντανός, τομάτες, πιπεριές, κολοκυιθάκια κ.α.- καθώς, επίσης, αρωματικά είδη όπως δεντρολίβανο, θυμάρι κ.α.
Το εκπαιδευτικό διαδραστικό μάθημα της καλλιέργειας λαχανόκηπων είχε ως στόχο οι μαθητές να αποκτήσουν περιβαλλοντικές ανησυχίες αλλά και μέσα από τη δική τους συμβολή να αναβαθμίσουν την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου στο σχολείο τους.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την εταιρία NOSTUS και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της πόλης όπου δημιουργήθηκαν σχολικοί λαχανόκηποι.
Και για να μην έχετε καμμία αμφιβολία πόσο ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων,αλλά & την ΜΚΟ «Παιδειατροφή - EPHE», η Υγιεινή διατροφή των παιδιών σας, σας ενημερώνουμε ότι Χρυσός χορηγός του προγράμματος Παιδειατροφή είναι το Ίδρυμα της Coca-COLA, που ως γνωστόν πάει με όλα και είναι το Α & το Ω της υγιεινής Διατροφής!!!
 
 
 
                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «Παιδειατροφή - EPHE», www.paideiatrofi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου