Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δ.Α.Σ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Οι μάσκες έπεσαν!!!

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για ακόμα μια φορά οι μάσκες έπεσαν. Το ποιος υπηρετεί ποιον για μια ακόμα ξεκαθαρίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τη μια το ψήφισμα της Διοίκησης του Δήμου όπου επί της ουσίας συντάσσεται με τη ΚΕΔΚΕ  ζητώντας μια άλλη  αξιολόγησης και από την άλλη το ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που μιλάει για κατάργηση του αντιλαϊκού αντεργατικού νόμου 4250/2014 καταδικάζοντας και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και για δημόσιες υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.  
Στην όλη διαδικασία την έκπληξη την έκανε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου για άλλη μια φορά φάνηκε ο τυχοδιωκτικός ρόλος του αφού ψήφισε και τα δύο ψηφίσματα όπου δεν είχαν καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Ενώ όσο αφορά την αποστολή στοιχείων για τον επανέλεγχο των ΙΔΑΧ , η Διοίκηση δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα τα αποστείλει με το αιτιολογικό ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Συνάδελφοι σσες, Στόχος τους δεν είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος δημόσιος τομέας,
αλλά η δημιουργία  ενός μικρότερου πιο ευέλικτου ακόμα πιο αυταρχικού κράτους στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων & της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται οι απολύσεις και οι ανατροπές των  εργασιακών σχέσεων.
Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που μιλάνε για αντικειμενικά κριτήρια ή σε αυτούς που μιλάνε για μια άλλη αξιολόγηση πιο δίκαια. Όλες αυτοί που μιλάνε για αντικειμενικότητα, για ένα άλλο σύστημα αξιολόγησης το μόνο που επιδιώκουν είναι στο να καλλιεργούν  αυταπάτες με μοναδικό στόχο, τον εγκλωβισμό των εργαζόμενων. Αντικειμενικά κριτήρια στο καπιταλισμό δεν υπάρχουν.
Για μας  νόμος είναι να έχουμε Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες μας, για αυτούς νόμος είναι το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους μέσα από την εξαθλίωση μας και την υποταγή μας στους νόμους τους.
Οι εργαζόμενοι ένα μόνο τρόπο έχουν να αποκρούσουν και να αντιπαλέψουν τη συγκεκριμένη αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης  ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οργανωμένη δράση τους στα σωματεία με μαζικές διαδικασίες, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το πλαίσιο του  ΠΑΜΕ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ των ΟΤΑ.   
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να δώσει εντολή στις υπηρεσίες ώστε να μη σταλεί κανένα στοιχείο ΙΔΑΧ γιατί θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή απολύσεων
                                              ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  9 ΙΟΥΛΗ

                                                    10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

                                          Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
                              Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου