Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Στο Πειραματικό Σχολείο Αναβρύτων γίνεται κίνηση για τη δημιουργία παράλληλου Συλλόγου Γονέων!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου των Αναβρύτων, που είναι το θεσμικό όργανο των Γονέων των μαθητών και του οποίου η ιστορία είναι παράλληλη και άρρηκτα δεμένη με την ιστορία των Σχολείων των Αναβρύτων, κατά καιρούς έχει υποστεί προσπάθειες για να διαλυθεί και να διαμελιστεί από διαφορά συμφέροντα που αποσκοπούσαν στην αποδυνάμωση του.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες γονέων που διαμηνύθηκαν στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, γίνεται κίνηση για τη δημιουργία παράλληλου Συλλόγου Γονέων.
Η ενέργεια αυτή είναι αντίθετη με τις υπάρχουσες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί παλαιότερα στη Διεύθυνση του Γυμνασίου και του Λυκείου. Κατά το παρελθόν έχουν επιχειρηθεί επανειλημμένες κινήσεις δημιουργίας παράλληλου Συλλόγου Γονέων, οι οποίες ακυρώθηκαν αρμοδίως.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου των Αναβρύτων οφείλει τη δύναμη του στην ενότητα και το πλήθος των μελών του.
Θεωρούμε ότι ενδεχόμενη προσπάθεια διάσπασης θα αποπροσανατολίσει τα μέλη του Συλλόγου, ιδίως στη σημερινή εποχή&θα αποβεί εις βάρος των συμφερόντων των παιδιών μας.
Πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς (2014-2015) θα γίνει εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και ανάδειξη νέου ΔΣ. Κάθε γονέας μπορεί να τοποθετηθεί και να διεκδικήσει θέση στο ΔΣ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου.
Μέχρι τότε, όπου σύμφωνα με το καταστατικό το ΔΣ θα ενημερώσει διεξοδικά για το έργο του, είμαστε στη διάθεση κάθε γονέα που θα ήθελε να ενημερωθεί επιπλέον για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου των Αναβρύτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου