Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Xαριστικές παρεμβάσεις στο εμπορικό «The Mall»


Με ένα πρoστιματάκι μόλις 10.000 ευρώ, με επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης που θα εγκριθούν με διαδικασίες fast track και κυρίως με την «ευλογία» της κυβέρνησης η ιδιοκτησία του Mall ετοιμάζεται για την οριστική νομιμοποίηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου των 70.000 τετραγωνικών.
Η θυγατρική του ομίλου Λάτση, Lamda Olympic Village, που είναι ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου, ετοιμάζεται για fast track επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμισης χρησιμοποιώντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που της δίνει τη δυνατότητα πολεοδομικής τακτοποίησης και σύνταξης εκ των υστέρων μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Η δυνατότητα αυτή προκύπτει από την 376/2014 απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου, που ελήφθη τον Ιούνιο του 2013 αλλά δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Δεν έχει οικοδομική άδεια - καταγγελίες για παραβίαση της χρήσης γης
 Την ώρα που οι αντιδράσεις για την λειτουργία εμπορικού κέντρου «The Mall Athens»,  που είναι χωρίς οικοδομική  άδεια  συνεχίζονται,  οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση καταγγέλλουν ότι δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο τακτοποίησης των  ημιυπαίθριων, λόγω παραβιάσεων τηύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», η ιδιοκτήτρια εταιρεία ζητά να ενταχθεί στο νόμο Καλαφάτη για τα αυθαίρετα.
Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος υπάρχει ωμή παραβίαση του νόμου περί αυθαιρέτων: «παραβιάζει τις χρήσεις γης και τους συντελεστές .
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος. Καλύπτει αυθαιρεσίες στην δόμηση, αλλά δεν καλύπτει παραβιάσεις γύρω από την χρήση γης. Δηλαδή τις μετατροπές  τις αμιγούς κατοικίας σε εμπορικά κέντρα και δεν παραβιάζει  αυξήσεις συντελεστών εκεί που δεν υπάρχουν συντελεστές. Άρα λοιπόν δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε καμία περίπτωση».
Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα δικηγόρο, παραβιάστηκε το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του δήμου Αμαρουσίου, που βρίσκεται σε ισχύ από το 1995, και δεν επιτρέπει εμπορικά κτίσματα, λόγω υπερκορεσμού της περιοχής. 
Ευθύνες, όμως, σύμφωνα με τον δικηγόρο Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο- που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της ιδιοκτήτριας εταιρίας-  έχει και η Πολεοδομία Αμαρουσίου,
η οποία έπρεπε να κινήσει την διαδικασία άμεσα ανακλήσεως των οικοδομικών αδειών, διότι μη υφισταμένης αδείας, αφού δεν υπάρχει άδεια, δεν μπορεί να λειτουργεί κατάστημα.
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείς δημοσιοποιείται και δεν κοινοποιείται, εφόσον δεν είσαι διάδικος στην εν λόγω υπόθεση.
Την απόφαση λογικά θα εφαρμοστεί εφόσον έρθουν οι κατευθύνσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους  από το δήμο Αμαρουσίου και από τις αρμόδιες υπηρεσίες», απαντά ο αντιδήμαρχος της πόλης.
 
ΠΗΓΗ:eadikigoroi.wordpress.com, «Real News», & www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου