Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Το Σάββατο το «2ο Συμπόσιο του Τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου».

Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, το 2ο Συμπόσιο του Τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου με θέμα «Η σπουδαιότητα της Επιστήμης του Έργου στη κλινική πρακτική της Εργοθεραπείας με τεκμηρίωση».
Επίσημη καλεσμένη και Ομιλήτρια θα είναι η Dr. Erna Imperatore Blanche, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ειδικευμένη στην παιδιατρική Εργοθεραπεία και στις παρεμβάσεις που βασίζονται στην Επιστήμη του Έργου.
Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν τα σύγχρονα δομικά στοιχεία για τη παρέμβαση του επαγγελματία υγείας με επιστημονική τεκμηρίωση και θα δοθεί η ευκαιρία για ανάλυση και συζήτηση όσο αφορά την Επιστήμη του Έργου και την επιστημονική έρευνα γενικότερα για τον επαγγελματία υγείας.

Κάθε επιστήμη που υπηρετεί τον άνθρωπο και ιδιαίτερα την υγεία του και την καλή του λειτουργικότητα, όπως η Εργοθεραπεία, έχει διαφορετική αφετηρία και ιστορικές καταβολές. Όμως, όλα τα επαγγέλματα υγείας έχουν πια έναν κοινό παρονομαστή, την κλινική πράξη με τεκμηρίωση ή αποδείξεις (Evidence Based Practice). Η τεκμηρίωση με εμπειρικά δεδομένα στις παρεμβάσεις της Εργοθεραπείας, είτε πρόκειται για παιδιά είτε για ενήλικες είναι κεντρικό ζητούμενο.
Το Συμπόσιο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας καθώς και σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων.
                                                   Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Dr. Erna Imperatore BlancheΑναπληρώτρια Καθηγήτρια Erna Imperatore Blanche έλαβε τη βασική της εκπαίδευση στην Εργοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο της Χιλής (Σαντιάγκο , Χιλή ) και αργότερα έλαβε το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή στο University of Columbia.
DrErnaImperatoreBlancheΚατόπιν έλαβε το διδακτορικό της στην Επιστήμη του Έργου στο University of Southern California. Είναι ειδικευμένη στην παιδιατρική Εργοθεραπεία και στις παρεμβάσεις που βασίζονται στην Επιστήμη του Έργου.
Έχει συγγράψει δύο βιβλία , «Η κατανόηση της φύσης της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης με διαφορετικούς πληθυσμούς» και «Παρατηρήσεις βασιζόμενες στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση». Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά άρθρα στα αγγλικά και στα ισπανικά σχετικά με τα θέματα το
υ παιχνιδιού, ευεξίας και άλλα θέματα στην κλινική πράξη . Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργοθεραπείας και υπεύθυνη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Εργοθεραπεία του University of Southern California.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου