Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Παράτυπη & παράνομη» η επιβολή ηλεκτρονικών προεγγραφών των νηπίων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας!

Καταγγελία του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τον Δ/ντη Π. Ε. Β΄ Αθήνας για την παράνομη και παράτυπη επιβολή συστήματος ηλεκτρονικής προεγγραφής των νηπίων και προνηπίων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.
Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας το σύστημα ηλεκτρονικής προεγγραφής των νηπίων και προνηπίων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και στάλθηκε από τον Δ/ντή Εκπ/σης και σχετική επιστολή προς τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας σύμφωνα με την οποία
οι εγγραφές νηπίων και προνηπίων για το σχολικό έτος 2014 - 2015 θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά (ως προεγγραφές) από τις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων προς τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας & στη συνέχεια σε σύσκεψη του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας με τις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων που θα γίνει στις 18 - 6 - 2014 θα αποφασιστεί σε ποιο Νηπιαγωγείο και σε ποιο τμήμα (εντός του ίδιου Δήμου) θα φοιτήσει το κάθε νήπιο και όσα από τα «τυχερά» προνήπια επιλεγούν να φοιτήσουν στα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας.
Πέρα από τον τεράστιο, επιπλέον φόρτο εργασίας που επιφέρει η απόφαση αυτή για τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υπέβαλλε στον κο Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας το ερώτημα με βάση ποιο νομικό καθεστώς αποφάσισε και θέλει να επιβάλλει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικής προεγγραφής, αφού κάθε Νηπιαγωγείο έχει συγκεκριμένα όρια μέσα από τα οποία υποχρεούται να εγγράφει Νήπια & Προνήπια, καλώντας τον να αποσύρει το συγκεκριμένο σύστημα άμεσα.
Η απάντηση που δόθηκε από την πλευρά του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας ήταν αρνητική, δηλώνοντάς μας ότι τάχα κινείται εντός των πλαισίων της νομιμότητας και ο στόχος της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας είναι η «προστασία» των Νηπιαγωγών από τις  «πιέσεις» των γονέων για επιπλέον εγγραφές νηπίων και προνηπίων στα Νηπιαγωγεία που έχουν μεγάλο αριθμό φοιτώντων νηπίων και προνηπίων.
Θεωρώντας ότι στόχος της Διοίκησης είναι η επέκταση και επιβολή του καθεστώτος της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πάντων (δες myschool) με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πληθωρικών τμημάτων και την κατάργηση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών, καλέσαμε τον Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να αποσύρει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικών προεγγραφών νηπίων & προνηπίων που εφαρμόζεται μόνο από τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και καλούμε και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, παρέχοντας τους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη προφορική οδηγία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, αν δεν τους δοθεί εγγράφως.
Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.
Διεκδικούμε:
δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια
με 15 παιδιά σε κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου
για αναβαθμισμένη και ποιοτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση
με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα και μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. 

                          Η Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας
                         Φ. Καββαδία                                                Γ. Κοκκινομηλιώτης

Αρ. Πρ.: 113
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                  
Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                          
Τηλ. & Fax: 210 8020788                                                                  
Πληροφ. Καββαδία Φ.                                                          
syll2grafeio@gmail.com                                    
 www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου