Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα του Δήμου Αμαρουσίου για το κλείσιμο των Μονάδων Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαραστέκεται στον αγώνα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητά:
Εδώ και τώρα καταγγελία των συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Συλλογικές Συμβάσεις με Ελεύθερη Επιλογή Γιατρού
Πανιατρική Διαμαρτυρία Τετάρτη 19/2 13:00
Στις 18 Φεβρουαρίου 2014 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.4238 ΦΕΚ 38Α-17-2-2014 για το Π.Ε.Δ.Υ, ο οποίος βάζει, όχι μόνο λουκέτα στις Μονάδες Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά και την οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς.
Χιλιάδες γιατροί των πρώην Μονάδων Ε.Ο.Π.Υ.Υ πετάχτηκαν στο δρόμο, χωρίς καμία διαβεβαίωση πρόσληψης. Κλήθηκαν να κλείσουν και τα ιατρεία τους, μήπως και κάποτε, κάπως, προσληφθούν, άγνωστο πότε, άγνωστο εάν. Χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς καμία αποζημίωση, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.
Χιλιάδες είναι και οι συμβλημένοι γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, που μένουν, επίσης, μετέωροι, χωρίς να γνωρίζουν τί θα απογίνουν μετά την κατάργηση των συμβάσεων τους.
Ο Δήμος Αμαρουσίου συμπαραστέκεται σε όλους τους συμβεβλημένους γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ 
& συντάσσεται με τον Ι.Σ.Α που τους καλεί να αναστείλουν ΤΩΡΑ τις συμβάσεις τους,

 οι οποίες ούτως ή άλλως καταργούνται τον επόμενο μήνα και να συνταχθούν, όλοι μαζί, σε μια πανιατρική προσπάθεια διεκδίκησης της επιβίωσής μας μέσα από συλλογικές συμβάσεις, σε μία πανστρατιά γιατρών που προσπαθούν να διασώσουν το ιατρικό τους λειτούργημα και την αξιοπρέπεια τους μαζί.
Κάποιοι, αμετανόητοι, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή που το ιατρικό σώμα πλήττεται, επικαλούμενοι κάποια σωματεία «Σφραγίδες» τους συνεχίζουν να προδίδουν, όχι μόνο τους Γιατρούς συναδέλφους τους, αλλά και τους ασθενείς πολίτες.
Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τη διεκδίκηση του Ι.Σ.Α που ζητά την παραίτηση της διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και προτείνει μια μεταρρύθμιση από μηδενική βάση που θα επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή γιατρού σε κάθε ασθενή, και τη συμμετοχή όλων των γιατρών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ μέσα από συλλογικές συμβάσεις, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Όλοι οι γιατροί πρέπει να είναι ενωμένοι για να διεκδικήσουν συλλογικά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους στο ιατρικό λειτούργημα.
Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει την Πανιατρική - Πανυγειονομικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 στις 13:00 στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ (Κηφισίας 39, Μαρούσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου