Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επικίνδυνες οι συνθήκες πρόσβασης των μαθητών στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου!

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των Θεσμικών Φορέων του 5ου Γυμνασιου Αμαρουσίου με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη.
Από την πλευρά του σχολείου παρευρέθηκαν ο Διευθυντής κ Ν. Γάλλος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και εκπρόσωποι του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.
Η συνάντηση είχε ως μοναδικό θέμα τις συνθήκες πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο.
Για το συγκεκριμένο θέμα, είχαμε ομόφωνα αποφασίσει στο τελευταίο Σχολικό Συμβούλιο να κινητοποιηθούμε, καθότι επανειλημμένως η Σχολική μας Κοινότητα είχε απευθυνθεί στη Δημοτική Αρχή αλλά χωρίς αποτελέσματα.
Πιο συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2007 τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου μας επεσήμαναν στη Δημοτική Αρχή την επικινδυνότητα της οδού Ευκαλύπτων που περικλείει το Σχολικό Συγκρότημα.
Η συνάντηση, αν και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε χάρη στην υπομονή των εκπροσώπων της Σχολικής μας Κοινότητας.
Στην διάρκεια της τέθηκε το πρόβλημα και το ιστορικό του.
Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής λάβαμε κάποιες διαβεβαιώσεις αφενός για το ενδιαφέρον σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, αφετέρου για την προσπάθεια επίλυσής του.
Επίσης λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι όχι μόνο στο δικό μας σχολείο, αλλά σε όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου, οι δρόμοι που τα περικλείουν θα γίνουν πεζόδρομοι ή ήπιας κυκλοφορίας.
Ο Σύλλογος γονέων κατέθεσε επιστολή η οποία αναλύει το ιστορικό και προτείνει κάποιες λύσεις για την αντιμετώπιση του, τονίζοντας ότι οι επιστημονική επεξεργασία τους και η υλοποίηση είναι υποχρέωση του Δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών του.

Θέσαμε παράλληλα χρονικό πλαίσιο στο οποίο αναμένουμε την ανταπόκριση της Δημοτικής αρχής.
Επιφυλασσόμεθα, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο, όταν δρομολογηθεί η επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος που αφορά άμεσα στην ασφάλεια των παιδιών μας και αυριανών πολιτών του δήμου μας.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής παρατίθεται σε χωριστή ανάρτηση στην σελίδα του συλλόγου μας στο facebook στον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pages/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-5%CE%BF-%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9/459380910790164
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, παρακαλεί τα μέλη του αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να είναι σε επαγρύπνηση μέχρι την ουσιαστική και μόνιμη λύση του προβλήματος.

                                                             Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
                                                               Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
Κύριε Δήμαρχε, Με τη παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για άλλη μια φορά, για το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών του 5ου Γυμνασίου στο χώρο του σχολείου, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους. Ήδη από τις 15 Οκτωβρίου του 2007, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του 6ου Λυκείου, είχε επισημάνει την επικινδυνότητα της οδού Ευκαλύπτων, η οποία αποτελεί τη βασική δίοδο προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο, καθώς η παραπάνω οδός στερείται πεζοδρομίου στο μεγαλύτερο τμήμα της.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο σχολείων είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του Γραφείου Παιδείας του Δήμου, κ. Καρλαύτη με θέμα την «Προφύλαξη και προστασία των μαθητών των δύο σχολείων τις ώρες προσέλευσης σε αυτά, καθώς και τις ώρες αποχώρησής τους». Στη συνάντηση είχε επισημανθεί η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προτού συμβεί κάποιο ατύχημα.Στη συνέχεια στις 22 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο σχολείων, με επιστολή τους είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους, όπου μεταξύ άλλων ζητούσαν να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο και να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος της οδού Ευκαλύπτων που περικλείει το σχολικό συγκρότημα.
Δύο χρόνια αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου του 2009, το Διοικητικό Συμβούλιο του σχολείου μας, σας κατέθεσε νέα επιστολή, με την οποία ζητούσε να κατασκευασθεί πεζοδρόμιο στα τμήματα της οδού όπου δεν υπήρχε, και να γίνει διαπλάτυνση του υπάρχοντος, καθώς επίσης και να τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος της οδού Ευκαλύπτων.
Στις 12 Ιουλίου του 2010, με τρίτη επιστολή με Αρ. Πρωτοκόλλου 050099 είχατε λάβει γνώση ότι το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί και πως το πρόβλημα της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο παρέμενε ουσιαστικά άλυτο. Επίσης σας είχε γίνει γνωστό ότι η διέλευση των μαθητών από τη Νότια πλευρά γίνεται μέσα από ξένη ιδιοκτησία την οποία οι ιδιοκτήτες ανά πάσα στιγμή μπορούν να κλείσουν.
Τέλος στις 11 Νοεμβρίου του 2013 και με Αρ. Πρωτοκόλλου 089885, (μετά από ομόφωνη απόφαση του σχολικού συμβουλίου), λάβατε επιστολή την οποία είχαν συνυπογράψει ο Διευθυντής του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο, και στην οποία για άλλη μια φορά σας επισημάναμε την επικινδυνότητα της οδού Ευκαλύπτων σε όλο της το μήκος.
Ιδιαίτερα έντονο γίνεται το πρόβλημα κατά την ώρα αποχώρησης των μαθητών, όπου βγαίνουν μαζικά από το σχολείο σε μικρό χρονικό διάστημα και είναι θέμα τύχης ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ατύχημα.
Στο όλο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί και η έλλειψή αγωγού όμβριων υδάτων. Κατά τις μέρες έντονης βροχόπτωσης η προσέγγιση των μαθητών που έρχονται από τις περιοχές της Ν. Λέσβου και του κτήματος Βορρέ, στο χώρο του σχολείου είναι αδύνατη.
Θωρούμε ότι είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, να μεριμνήσει έτσι ώστε:
Να κατασκευασθεί άμεσα πεζοδρόμιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλούς πρόσβασης σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο που περικλείει το σχολικό συγκρότημα
Να τοποθετηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος της οδού Ευκαλύπτων έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές με ασφάλεια να έρχονται πεζοί στο χώρο του σχολείου.
Να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς και να οριοθετηθούν διαβάσεις πεζών.
Να γίνει μετατόπιση της κεντρικής εξώπορτας του σχολείου έτσι ώστε κατά την αποχώρηση των μαθητών να μη παρατηρείται το φαινόμενου του συνωστισμού πάνω στο δόμο.
Να τοποθετηθεί καθρέπτης ελέγχου της κυκλοφορίας στην Βορειοανατολική γωνία του τετραγώνου (σύνορα 6ου Λυκείου) όπου δεν υπάρχει ορατότητα.
Να τοποθετηθεί αγωγός ομβρίων ικανός να παραλάβει την ποσότητα νερού που έρχεται από το κτήμα Καρέλλα και λιμνάζει στην οδό Ευκαλύπτων.
Επειδή τα παραπάνω αιτήματα κατ’ επανάληψη έχουν τεθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και σας είναι από μακρού γνωστά, θεωρούμε ως εύλογο, το χρονικό διάστημα των 20 ημερών, για την έγγραφη απάντησή σας, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων που προτίθεστε να αναλάβετε.
                                                           Το Διοικητικό Συμβούλιο.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου