Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Την Κυριακή στο Δημαρχείου Αμαρουσίου νίκησε η δημοκρατία!!!

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου έγινε η ιδρυτική συνέλευση ενός νέου συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές.
Στη συνέλευση παρέστησαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ως κάτοικος Αμαρουσίου, η κίνηση «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» και πρόεδροι τοπικών συλλόγων, ενώ ταυτόχρονα διεξαγόταν μια ανοιχτή χωρίς αποκλεισμούς διαδικασία για την εγγραφή νέων υποστηρικτών του Συνδυασμού.
Ο Λευτέρης Μαγιάκης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία και κάλεσε σε αγώνα τους πολίτες για να έρθει μια νέα εποχή στο Μαρούσι.
Ακολούθησε ομιλία του Ηλία Γιαννακάκου που τόνισε και αυτός την ανάγκη ανατροπής στο Δήμο Αμαρουσίου και στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Μαγιάκη.
Η συνέλευση των παρισταμένων ψήφισε και αποφάσισε το όνομα του συνδυασμού να είναι «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο. Για το Μαρούσι».
Ενέκρινε επίσης επί των βασικών του αρχών, σχέδιο εκλογικού προγράμματος του νέου συνδυασμού - αποτέλεσμα δημοκρατικής σύνθεσης. Το σχέδιο αυτό που έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί πρόταση που θα εμπλουτιστεί από συνεχείς διαβουλεύσεις, παρουσιάστηκε από τους Πίτσα Κάτσικα, Βασίλη Μπούρα,  Πέτρο Κούκουζα, Κώστα Ποντικόπουλο και Μανώλη Γιούργο, οι οποίοι εξειδίκευσαν διαδοχικά τις πέντε θεματικές του: Θεσμικά ζητήματα, Οικονομική Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική, Πολεοδομία-περιβάλλον, Παιδεία-πολιτισμός.
Ο Γιώργος Καραμέρος προσήλθε κατά τη διεξαγωγή των θεματικών ομιλιών και  κατέθεσε και αυτός την υποψηφιότητά του για επικεφαλής του συνδυασμού.



Αποδέχτηκε ανεπιφύλακτα την ιδρυτική διακήρυξη του Νοέμβρη, δήλωσε πως εγκρίνει τις βασικές αρχές του προγράμματος και θα συμβάλει στην τελική διαμόρφωση του.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) Αμαρουσίου, με επιστολή των εκπροσώπων του Γιώργου Μυλωνά και Νίκου Μπιτσάκου που παραδόθηκε στο Προεδρείο, δήλωσε ότι «στηρίζει ολόπλευρα τη σύμπραξη των δημοκρατικών δημοτικών δυνάμεων και ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο για την ανατροπή με γνώμονα την προκοπή της πόλης μας».
Μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Γ. Καραμέρου και Λ. Μαγιάκη και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που αποφασίστηκε στη  Γενική Συνέλευση, η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου θα προκύψει με εκλογική διαδικασία την προσεχή Κυριακή 2 Φλεβάρη.
Ορίστηκε εφορευτική επιτροπή, ενώ το εκλογικό σώμα θα αποτελείται από τους 472 εγγεγραμμένους υποστηρικτές του Συνδυασμού, εκ των οποίων 89 εγγράφηκαν κατά την προσέλευσή τους, όπως είχε προβλεφτεί εξαρχής από τη διαδικασία και ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση.
Ο Γ. Καραμέρος δεσμεύτηκε πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην ψηφοφορία της Κυριακής θα συνταχτεί σαν «στρατιώτης» με το Συνδυασμό.
Στη συνέλευση ανακοινώθηκε ότι έχουν ήδη συσταθεί επιτροπή προγράμματος και συντονιστικό προεκλογικού αγώνα και κλήθηκε σε συμμετοχή οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
                    Ενότητα, Ανατροπή και Εργο. Για το Μαρούσι. giatomarousi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου