Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ενισχύεται το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» για να στηρίξει οικογένειες συμπολιτών, που στερούνται τα απαραίτητα

Στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αμαρουσίου» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Πρόκειται για μία επιτυχημένη κοινωνική παρέμβαση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και αγκαλιάζει εκατοντάδες νοικοκυριά στην πόλη με ρυθμό διαρκώς αυξανόμενο των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Με την ευκαιρία της ενίσχυσης της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, δήλωσε:
«Επεκτείνουμε τη δράση μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης δομής που ήδη από το 2008 λειτουργούμε στον Δήμο μας με την παρούσα οργανωμένη μορφή στηρίζοντας οικογένειες της πόλης μας που στερούνται τα απαραίτητα. Χάρη στην κοινωνική ευαισθητοποίηση συνανθρώπων μας και επιχειρήσεων εκατοντάδες συμπολίτες μας υποστηρίζονται από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Οι εποχές επιβάλλουν να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και μέσω των δημοτικών μας δομών να προσφέρουμε διεξόδους για τη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της κρίσης με τις οποίες, δυστυχώς, ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί μία μόνο δομή του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουμε στήσει στην πόλη μας, μέσω του οποίου κάθε δικαιούχος συνάνθρωπός μας μπορεί να βρει ανακούφιση ζητώντας τη συνδρομή των κοινωνικών μας υπηρεσιών».

Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου προσφέρονται:
τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα
είδη ένδυσης, υπόδησης χρησιμοποιημένα ή μη, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ.
είδη όπως βιβλία, cd – dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και ψυχαγωγίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα υλοποιεί και συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης για τη συλλογή προϊόντων που θα διατίθενται στη δομή με στόχο να δημιουργηθεί ένα σταθερό δίκτυο ροής προϊόντων.
Αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει τουλάχιστον 400 νοικοκυριά της πόλης προμηθεύοντάς τα με προϊόντα αξίας 40 ευρώ κατ’ ελάχιστον μηνιαίως.
Οι ωφελούμενοι - κάτοχοι κάρτα άπορου την οποία προμηθεύονται από τον Δήμο Αμαρουσίου, επιλέγονται από τις Κοινωνικές υπηρεσίες βάσει συγκεκριμένων οικονομικοκοινωνικών κριτηρίων τηρώντας τις προϋποθέσεις της διαφάνειας και της εχεμύθειας για την προστασία της αξιοπρέπειας των ωφελουμένων.
Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρέχονται, επίσης, από κοινωνικό λειτουργό υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 π.μ έως τις 5 μ.μ στη διεύθυνση: Σουρή 7 και Πλαστήρα, Μαρούσι.
Η υποβολή αιτήσεων από μέρους των ωφελούμενων έχει ξεκινήσει και συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν σχετική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να την υποβάλουν στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στη διεύθυνση Παλαιολόγου 9, Μαρούσι.
Δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1. Αίτηση
2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας / Διαβατήριο ή Άδεια Παραμονής
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο που να βεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας
5. Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΥΟ (οικονομικό έτος 2013) ή υπεύθυνη δήλωση από την Εφορία ότι δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση (οικονομικού έτους 2013)
6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ
7. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής περί ποσοστού Αναπηρίας (σε περίπτωση αναπηρίας)
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλέφωνα: 213 2031920-21 και 210 8020861 όπως και στην ηλεκτρονική διεύθυνση pronia@maroussi.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου