Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Συχνά-πυκνά στο Βερολίνο ο Πατούλης...

     Καλύτερη ποιότητα στην υγεία με ... χαμηλότερο κόστος!
Με τον Υφυπουργό Υγείας της Γερμανίας κο Thomas ILKA συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας στο Βερολίνο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης για να συζητήσει τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες Γιατρούς που αποφασίζουν να εργαστούν στη Γερμανία.
Ο κ. Πατούλης εξήγησε στον Υφυπουργό Υγείας ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας όλο και περισσότεροι γιατροί, ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι, αναζητούν εργασία στη Γερμανία, λέγοντας: «Στόχος της επίσκεψής μας είναι να γνωρίσουμε το εργασιακό και επιστημονικό πλαίσιο στο οποίο αποφασίζουν εκατοντάδες γιατροί μέλη μας κάθε χρόνο να εργαστούν. Μέσα από το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε ο ΙΣΑ, στοχεύει να σταθεί σε κάθε γιατρό μέλος μας και να ενημερώσουμε τους νέους γιατρούς που μαστίζονται από την ανεργία για το εργασιακό πλαίσιο και τις προϋποθέσεις του στη Γερμανία
Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν πολλά καίρια θέματα της Υγείας, μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα ήταν η ασφάλεια των γενοσήμων, τα καινοτόμα μοντέλα ανάπτυξης στις Υπηρεσίες Υγείας με το χαμηλότερο κόστος, τα προγράμματα πρόληψης, καθώς και οι προοπτικές περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες. Η εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αλληλοκατανόησης. Πρωταρχικής σημασίας προτεραιότητα χαρακτηρίστηκε η Διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση της Υγείας, ως κοινή συνισταμένη.
Τέλος, ο κ. Πατούλης τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής του Νόμου, όπως συμβαίνει στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη, στη χορήγηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή και τόνισε ότι:
«Οι επιχειρούμενες αλλαγές στο χώρο της Υγείας στη χώρα μας προϋποθέτουν και τη συναίνεση των Λειτουργών της Υγείας. Κύριος στόχος μας είναι η καλύτερη ποιότητα στην υγεία με το χαμηλότερο κόστος. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από ένα κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό στα υγειονομικά θέματα, ώστε να θεσμοθετηθεί μια Ευρωπαϊκή Χάρτα Υγείας που θα περιλαμβάνει ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας, η παροχή των οποίων θα διασφαλίζει καθολικά ισότιμη πρόσβασης για όλους τους Πολίτες όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μπορεί και θέλει να συμβάλλει καθοριστικά και αποτελεσματικά στην εξυγίανση του συστήματος Υγείας με επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια, και όχι αποκλειστικά λογιστικά».
Μετά το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κος Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε τον Παγγερμανικό Φαρμακευτικό Σύλλογο και συζήτησε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του κο Dr. Bienfait για το πλαίσιο χορήγησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων που στη Γερμανία δίδονται αυστηρά και μόνο με ιατρική συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου