Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

«Δουλειές του ποδαριού» η διαθεσιμότητα & η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό
Οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα στους δήμους και για την κατάργηση, ουσιαστικά, της Δημοτικής Αστυνομίας επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, τον κανόνα «δουλειές του ποδαριού».
Τα τελευταία χρόνια, με ευθύνη των κυβερνώντων, επικράτησε πλήρης ακινησία στο Δημόσιο. Εξαγγέλθηκαν πανηγυρικά, η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού και η αναδιάρθρωσή τους, αλλά όλα έμειναν στα χαρτιά. Με αποτέλεσμα, να καλούνται και πάλι να πληρώσουν το «λογαριασμό» οι πολίτες, μέσα από την αποψίλωση της Αυτοδιοίκησης, την οποία οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν ως εύκολο θύμα.
Παρά τον «Καλλικράτη» - πολλώ δε μάλλον παρά τη συνταγματική κατοχύρωση της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης - η κυβέρνηση, για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες, προχωρεί με τη λογική του «αποφασίσομεν και διατάσσομεν» στην περικοπή υπηρεσιών των δήμων και καλλιεργεί ανασφάλεια στο προσωπικό της.
Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό. Αν δεν εξορθολογιστούν ...

η κατανομή του προσωπικού, οι διαδικασίες και αν δεν καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και δεν σταματήσουν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις που ουδέποτε σταμάτησαν (ειδικά στο Δήμο Αμαρουσίου συνεχίστηκαν με χίλια δυο τεχνάσματα της διοίκησης Πατούλη), η μείωση του προσωπικού των δήμων - συμπεριλαμβανομένου και του Αμαρουσίου θα είναι δώρον άδωρον.
Θα είναι ένα άδικο ποσοτικό μέτρο, που δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος ή στην εξοικονόμηση πόρων. Αντιθέτως, ιδιαίτερα με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θα ενισχύσει τα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, στερώντας της δυνητικούς πόρους, ενώ για τις υπόλοιπες αυτοδιοικητικές δομές που ήδη υπολειτουργούν, θα έχει σαφή και αρνητικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών και μόνο.
Η δημοτική παράταξη «Μαρούσι, Επιστροφή στο Μέλλον» δηλώνει κάθετα αντίθετη με οποιοδήποτε μέτρο της λογικής «πονάει χέρι, κόψει κεφάλι». Και γι’ αυτό το λόγο, καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.
Ας σταματήσουν επιτέλους να βλέπουν μόνον αριθμούς στις αποφάσεις τους. Ας λάβουν υπόψη της την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί στους πολίτες και ας δουλέψουν, όπως και όλοι μας, για την πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου στο σύνολό τους.

                         Γραφείο Τύπου Αξ. Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου