Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

                      Για τις απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο        
Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας προχωρά στην ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός νομοσχεδίου-μίνι μνημόνιο-που περιλαμβάνει: 
Την άμεση απόλυση πολλών χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο. Την  κινητικότητα (προθάλαμο διαθεσιμότητας κι απόλυσης) χιλιάδων άλλων, μειώσεις μισθών, την εργασία τις Κυριακές στον ιδιωτικό τομέα και άλλα.
Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (στην πλειοψηφία τους δημοτικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί ) θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα και από εκεί στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.  Όλοι αυτοί καλούνται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού ως «πλεονάζοντες».

Με τη λογική του ξαφνικού θανάτου, που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ, επιχειρούν μέσα στο καλοκαίρι, να τσακίσουν και άλλους κλάδους όπως την τοπική αυτοδιοίκηση και  τον κόσμο της εκπαίδευσης και να διαλύσουν τις υπηρεσίες των δήμων  καθώς και  το δημόσιο σχολείο.  Με τη “δαμόκλειο σπάθη” της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια  όλων  αυτών  των εργαζόμενων  επιχειρείται να γραφτεί το success story της κυβέρνησης.
Νομίζουν ότι θα  αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους  πως θα τσακίσουν τα δικαιώματα τους  και πως δε θα αντιδράσουν.
Ας τους αιφνιδιάσουμε εμείς με τους αγώνες μας!
Ο Σύλλογος Εκπ/κών της περιοχής δηλώνει λαμβάνοντας υπ΄όψην του τα παραπάνω την αμέριστη συμπαράσταση του στους δημοτικούς υπαλλήλους και στους αγώνες τους.

Δηλώνουμε επίσης ότι εμείς οι εκπ/κοί  θα είμαστε δίπλα τους σε όποιες μορφές κινητοποιήσεων αποφασίσουν, για να αντιπαλέψουν αυτή τη βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να  οικοδομήσουμε ένα πανεργατικό μέτωπο  εργαζομένων στο  δημόσιο και τον  ιδιωτικό τομέα, που θα αποκρούσει την επίθεση, θα αποτρέψει τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και θα υπερασπιστεί αγωνιστικά και αταλάντευτα το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου