Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση Πατούλη - Δ.Σ. Συλλόγου «Άγιος Δημήτριος»

Για την πορεία και την εξέλιξη των ζητημάτων που αφορούν την περιοχή τους, ενημέρωσε την Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Αγ. Δημήτριος» κ. Βασιλεία Σκότη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Σε ότι αφορά στην πρόοδο της μελέτης οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς, μετά από σκληρή προσπάθεια και αγώνα της Διοίκησης, εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναμένεται η οριστική απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την οριοθέτηση του ρέματος.
Μετά την απόφαση αυτή θα προχωρήσει και η μελέτη για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.
Αναφορικά με τη τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η μελέτη του έργου να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.
Επίσης όσον αφορά στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης για την περιοχή, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες το πολεοδομικό και νομικό θέμα που έχει προκύψει στην οδό Ευκαλύπτων, ώστε να προχωρήσει η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει αυτοψία στην οδό Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να διαπιστώσει εάν μπορεί να προχωρήσει η διάνοιξη της οδού, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα διανοίξεων, αλλά και να διαπιστώσει πως μπορεί να ενταχθεί στη μελέτη του δικτύου ομβρίων υδάτων η οδός Παπανδρέου.
 Επίσης το κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας θα επισκεφθεί την οδό Σαράφη, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν παραβάσεις του ΚΟΚ ή του ΓΟΚ.
Αναφορικά με την ανύψωση των φρεατίων σε οδούς της περιοχής έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες και προγραμματίζεται η δημοπράτηση του έργου.
Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, εκτός του Δημάρχου Γ. Πατούλη, εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης και ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλης Κάτσαρης, ενώ από πλευράς του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Αγ. Δημήτριος», εκτός από την κ. Πρόεδρο, έλαβαν μέρος και οι κ.κ. Διονύσης Γιακουμάτος και Κων/νος Πεπονάκης.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου