Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

«Πορτοκαλαδίτσα» με Χαμόγελο, από το Δ2 του 13ου Δ. Σ. Αμαρουσίου!

                       «Πορτοκαλαδίτσα»: ένα μαγαζάκι με ... Χαμόγελο!
«Η ιδέα μου να βοηθήσω τα παιδιά ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια όταν αποφασίσαμε με την αδερφή μου να φτιάχνουμε κοσμήματα και να ετοιμάζουμε φρέσκια πορτοκαλάδα στο μικρό μας μαγαζάκι, στην είσοδο του σπιτιού μας, το οποίο και ονομάσαμε «Πορτοκαλαδίτσα»
Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί η προσπάθειά μας έγινε γνωστή σε εσάς και έλαβα μήνυμά σας. Πήρα το mail σας στο σχολείο και ζήτησα από τη δασκάλα να το διαβάσω στους συμμαθητές μου. Όλοι ενθουσιαστήκαν με αυτό που άκουσαν και θέλησαν να πάρουν μέρος σε αυτή μου την προσπάθεια. 
Τώρα πια είμαστε 17 παιδιά (όλη η τάξη) από το Δ2 του 13ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου! 
Η επόμενη δραστηριότητα που αποφασίσαμε να κάνουμε, είναι στο ίδιο μέρος, με κατασκευές δικές μας, φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα και λεμονάδα. 
Είμαστε όλοι τόσο χαρούμενοι! Μέσα σε μια μέρα το νέο διαδόθηκε από γονείς και φίλους και το έμαθαν όλοι στην πλατεία της γειτονιάς μου! Τελικά είναι τόσο ωραίο να μπορείς να βοηθάς άλλους ανθρώπους»!
                                                    Αντιγόνη

Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου για να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά και να τα ενημερώσουμε για τις δράσεις μας.

 Σήμερα η μικρή μας φίλη Αντιγόνη μαζί με την μητέρα της και την συμμαθήτριά της Χριστίνα, μας επισκέφθηκαν στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 στο Μαρούσι.
 Γνώρισαν από κοντά τους ανθρώπους που στελεχώνουν σε εικοσιτετράωρη βάση τη «δική τους» τηλεφωνική γραμμή, μιλήσαμε πολύ για τον μικρό μας ιδρυτή και την δύναμη που έχει ένα παιδί να κινητοποιεί την κοινωνία, όπως ακριβώς έκανε και η μικρή μας φίλη.
 Λίγο πριν φύγουν μας «κέρασαν» από το πιο δυναμωτικό τους χαμόγελομας χάρισαν όμορφες ζωγραφιές και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη.


                                                       ΠΗΓΗ:www.hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου